РЕЦЕПТА ЗА АГНЕ НА ЧЕВЕРМЕ
Чеверме
| Продукти
1 бр. агне
1 връзка пресен магданоз
200 мл. олио
Приготвяне
1. Сложете магданоза в корема на почистеното агне и го зашийте.
2. Издялкайте от глог или дрян дълъг шиш и нанижете агнето на него.
3. Сложете го на два чатала, здраво забити в земята край разпален огън .
4. Агнето трябва да виси на две педи над жаравата.
5. Оттук нататък започва бавното въртене (направете си списък на дежурните).
6. От време на време го мажете с лой или олио.
7. Ако жарта пламне, веднага я угасете с пръски вода.
8. След два-три часа чевермето трябва да се е опекло.
9. Това ще разберете, ако от бутчето изтече бял сок, щом го прободете с остър нож
10. После действайте смело със същия нож, а най-добре всеки от компанията да се въоръжи със собствен и да си реже, каквото му харесва от сочната мръвка.
Време за приготвяне - над 90 минути
Тип основни ястия
Празници Гергьовден, 6 май
Сезон пролет
Вид кухня месна кухня
Националност българска кухня
30 / 08 / 2007 Добавил : Katerina Четения : 26458 Източник : bgkulinar.net Публичен коментар Коментирай темата в нашия форум
Коментари / оценки : |
НОВО КАЛЕНДАР |