ДРОБ ПО СЕЛСКИ
Продукти: 750 г черен дроб, 100 г масло или олио, 1 глава лук, 3 зелени пиперки, 3 домата, 1/2 връзка магданоз, люти чушки (по желание), брашно, черен пипер, сол.
Приготвяне: Почистеният дроб се нарязва на кубчета, поръсва се с черен пипер, овалва се в брашно и се изпържва в сгорещената мазнина, след което се посолява. В същата мазнина се запържва лукът, нарязан на дребно. След като поомекне, се прибавят последователно едро нарязаните пиперки и обелените, нарязани на ситно домати. Сместа се посолява и се задушава, докато се изпари течността. Разпределя се върху порциите изпържен дроб, поръсва се със ситно нарязан магданоз и по желание се прибавя по 1 люта чушка.
29 / 09 / 2010 Добавил : Horo.bg administrator Четения : 14255 Източник : Българска национална кухня Публичен коментар Коментирай темата в нашия форум
Коментари / оценки : |
НОВО КАЛЕНДАР |