ЗАДУШЕНИ СВИНСКИ ПЪРЖОЛИ
Продукти: 800 г свински пържоли, 2 моркова, 3-4 скилидки чесън, 1 дафинов лист, 1/2 чаена чаша вино, 1 супена лъжица доматено пюре, сол, олио за пържене. Приготвяне: Пържолите се начукват с дървено чукче, посоляват се и се изпържват. След това се нареждат в плитка тенджера на два реда, а помежду им се слагат морковите, нарязани на кръгчета, чесънът, нарязан на ивички, и натрошеният дафинов лист. Пържолите се заливат с виното и 1/2 чаена чаша вода, в която е размито доматеното пюре. Ако е необходимо, се добавя малко сол. Тенджерата се покрива плътно с капак и ястието се задушава на умерен огън, докато месото и зеленчуците омекнат напълно.
05 / 10 / 2010 Добавил : Катерина Четения : 12402 Източник : Българска национална кухня Публичен коментар Коментирай темата в нашия форум
Коментари / оценки : |
НОВО КАЛЕНДАР |