ШАРАН, ПЪЛНЕН С ОРИЗ
Продукти: 1 шаран, 1 глава лук, 1/2 чаена чаша ориз, 1 супена лъжица стафиди, 3 супени лъжици бяло вино, 2 супени лъжици доматено пюре, 1 супена лъжица брашно, 1/2 чаена чаша олио, сол, черен пипер.
Приготвяне: Шаранът се изчиства, измива се, посолява се и се оставя да престои малко. Ситно нарязаният лук се изпържва в част от олиото, към него се прибавят оризът, стафидите, виното, сол и черен пипер. Сместа се задушава и с нея се напълва шаранът. Отворът се зашива или се закрепва с клечки за зъби. Напълненият шаран се слага в намазана с мазнина тавичка, залива се с размитото във вода доматено пюре, поръсва се с брашното и останалото олио и се пече в умерена фурна.
14 / 10 / 2010 Добавил : Horo.bg administrator Четения : 12835 Източник : Българска национална кухня Публичен коментар Коментирай темата в нашия форум
Коментари / оценки : |
НОВО КАЛЕНДАР |