НЕРВОЗНИ КЮФТЕТА
Продукти: 200 г свинско месо, 200 г телешко месо, 100 г пушени гърди (или друг пушен колбас), 1 главичка лук, 1 люта чушка, кимион, черен пипер, сол.
Приготвяне: Месото и пушените гърди се нарязват на кубчета и се смилат с месомелачка. Омесват се със солта, разтворена в 2 супени лъжици вода. Каймата се оставя да отлежи 1 нощ в хладилника. След това се омесва с настъргания лук, ситно нарязаната люта чушка, кимиона и черния пипер. Оставя се да престои още 2 часа и от нея се оформят 12 кюфтета, които се пекат на умерено загрята скара до светлокафяво.
26 / 10 / 2010 Добавил : Horo.bg administrator Четения : 12300 Източник : Българска национална кухня Публичен коментар Коментирай темата в нашия форум
Коментари / оценки : |
НОВО КАЛЕНДАР |