ПИТА С ЯБЪЛКИ И ОРЕХИ
Продукти: 600 г брашно, 1 чаена чаша олио, 1 чаена чаша вода, 20 г мая, щипка сол. За пълнежа: 1 и 1/2 кг ябълки, 100 г орехови ядки, 100 г захар, 1-2 супени лъжици галета, лимонова кора.
Приготвяне: От размитата във водата мая, олиото, солта и брашното се замесва средно меко тесто, което се разделя на две части. Ябълките се обелват и се настъргват на едро ренде. Прибавят се орехите, захарта, галетата и настърганата лимонова кора. Всичко се разбърква добре. Половината от тестото се разточва на кора, която се слага в тава, намазана с олио и посипана с брашно. Отгоре се разстила ябълковият пълнеж и се покрива с кора от останалото тесто. Набожда се с вилица и се пече в умерена фурна. Поръсва се обилно с пудра захар.
30 / 11 / 2010 Добавил : Horo.bg administrator Четения : 12796 Източник : Българска национална кухня Публичен коментар Коментирай темата в нашия форум
Коментари / оценки : |
НОВО КАЛЕНДАР |