ПИПЕРКИ, ПЪЛНЕНИ С ОРИЗ
Продукти: 10-12 пиперки, 2 глави лук, 1/2 чаена чаша олио, 1 чаена чаша ориз, 3 домата, 1 чаена чаша кисело мляко, 2-3 яйца, магданоз, черен пипер, сол.
Приготвяне: Пиперките се почистват от дръжките и семето. Ситно нарязаният лук се задушава в мазнината. Прибавя се изчистеният ориз и се запържва, докато стане прозрачен. Поръсва се със ситно нарязан магданоз, сол и черен пипер на вкус, прибавят се нарязаните домати. Сместа се разбърква добре и с нея се напълват пиперките (не се пълнят догоре, защото оризът набъбва). Нареждат се в тавичка, заливат се до половината с хладка вода и се пекат в умерена фурна. Готовите пиперки се заливат с яйцата, разбити с киселото мляко, и се запичат леко, колкото да се стегне заливката.
06 / 12 / 2010 Добавил : Horo.bg administrator Четения : 12876 Източник : Българска национална кухня Публичен коментар Коментирай темата в нашия форум
Коментари / оценки : |
НОВО КАЛЕНДАР |