ЗЕЛЕН ПРОЛЕТЕН ГЮВЕЧ
Продукти: 3 глави стар лук, 1 връзка пресен лук, 2 връзки лапад, 2 връзки киселец, 1 връзка магданоз, 1 връзка копър, 5-6 стръкчета девесил, 500 г гъби, 2 средно големи тиквички, няколко джанки (по желание), 1 кафеена чашка ориз, 1 чаена лъжичка червен пипер, 3-4 супени лъжици олио, сол. Приготвяне: Зеленчуците се почистват, измиват се добре и се нарязват. Олиото се загрява и в него последователно се слагат старият лук, пресният лук, гъбите, тиквичките, джанките и всички листни зеленчуци и подправки. Налива се съвсем малко вода и сместа се задушава на тих огън. Прибавят се червеният пипер, оризът и сол на вкус. Долива се вода, така че да покрие зеленчуците. Ястието се изсипва в пръстен или йенски съд, покрива се с капак и се пече в умерена фурна, докато зеленчуците омекнат напълно и оризът попие течността.
24 / 03 / 2011 Добавил : Horo.bg administrator Четения : 11403 Източник : Българска национална кухня Публичен коментар Коментирай темата в нашия форум
Коментари / оценки : |
НОВО КАЛЕНДАР |