ПЛОДОВА ПИТА С ЧЕРЕШИ
Продукти: 600 г череши, 500 г брашно, 1 чаена чаша кисело мляко, 2 щипки сода бикарбонат, щипка сол, мая, колкото голям орех, 3/4 чаена чаша олио, 3 супени лъжици галета, 3-4 супени лъжици захар, 1 кафеена чашка нарязани орехови ядки, ванилия, пудра захар за поръсване.
Приготвяне: В пресятото брашно се прави кладенче и в него се слагат киселото мляко, разбито със содата, мазнината и маята, разтрита със солта. Замесва се средно меко тесто, което се разделя на две части. Разточват се две кори с големината на тавичката, в която ще се пече сладкишът. Черешите се почистват от костилките и се смесват с галетата, захарта и нарязаните орехови ядки. Едната кора се разстила в намазаната с мазнина тавичка. Върху нея се слагат черешите и се покриват с втората кора, която се набожда с вилица. Питата се пече в умерена фурна до бледорозово. Докато е още гореща, се поръсва обилно с пудра захар, ароматизирана с ванилия. Нарязва се, след като изстине напълно. снимка:
blog.vladec.net
22 / 06 / 2011 Добавил : Horo.bg administrator Четения : 20593 Източник : Българска национална кухня Публичен коментар Коментирай темата в нашия форум
Коментари / оценки : |
НОВО КАЛЕНДАР |