Домейнът се ПРОДАВА !!!
The domain is FOR SALE !!!
+359 888 50 50 45
borisdebouwer@gmail.com

  Кошница  •  Вход  •  English
 МУЗИКА

 ПEСНИ

 ТАНЦИ

 НОСИИ

 ЗАНАЯТИ

 ЛИЧНОСТИ
 ОБИЧАИ

 ГОЗБИ

 МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ

 ЗАВЕДЕНИЯ
 КЛУБОВЕ

 АНСАМБЛИ

 ФОРМАЦИИ

 ВИДЕО

 СНИМКИ
 КОНКУРСИ

 СЪБИТИЯ

 ОТЗИВИ

 ПОЗДРАВИ
 МАГАЗИН

 НОВИНИ

 ОБЯВИ

 РАБОТА
Гозби |
Търсене     

ПЛОДОВА ПИТА С ЧЕРЕШИ



Продукти:
600 г череши, 500 г брашно, 1 чаена чаша кисело мляко, 2 щипки сода бикарбонат, щипка сол, мая, колкото голям орех, 3/4 чаена чаша олио, 3 супени лъжици галета, 3-4 супени лъжици захар, 1 кафеена чашка нарязани орехови ядки, ванилия, пудра захар за поръсване.

Приготвяне:
В пресятото брашно се прави кладенче и в него се слагат киселото мляко, разбито със содата, мазнината и маята, разтрита със солта. Замесва се средно меко тесто, което се разделя на две части. Разточват се две кори с големината на тавичката, в която ще се пече сладкишът.
Черешите се почистват от костилките и се смесват с галетата, захарта и нарязаните орехови ядки.
Едната кора се разстила в намазаната с мазнина тавичка. Върху нея се слагат черешите и се покриват с втората кора, която се набожда с вилица.
Питата се пече в умерена фурна до бледорозово. Докато е още гореща, се поръсва обилно с пудра захар, ароматизирана с ванилия. Нарязва се, след като изстине напълно.
снимка: blog.vladec.net


22 / 06 / 2011 Добавил : Horo.bg administrator
Четения : 20593
Източник : Българска национална кухня

Публичен коментар
Коментирай темата в нашия форум


Коментари / оценки :  



 НОВО
 КАЛЕНДАР

RSS  Следи във FaceBook  FAQ  Info  За нас  За реклама  Приятели  onTap.bg  © 2024 Horo.bg