Домейнът се ПРОДАВА !!!
The domain is FOR SALE !!!
+359 888 50 50 45
borisdebouwer@gmail.com

  Кошница  •  Вход  •  English
 МУЗИКА

 ПEСНИ

 ТАНЦИ

 НОСИИ

 ЗАНАЯТИ

 ЛИЧНОСТИ
 ОБИЧАИ

 ГОЗБИ

 МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ

 ЗАВЕДЕНИЯ
 КЛУБОВЕ

 АНСАМБЛИ

 ФОРМАЦИИ

 ВИДЕО

 СНИМКИ
 КОНКУРСИ

 СЪБИТИЯ

 ОТЗИВИ

 ПОЗДРАВИ
 МАГАЗИН

 НОВИНИ

 ОБЯВИ

 РАБОТА
Гозби |
Търсене     

МУСАКА С ТИКВИЧКИ



Продукти:
500 г смляно месо, 4-5 тиквички, 1 глава лук, 4 едри домата, 1 супена лъжица доматено пюре, 1 чаена лъжичка червен пипер, 1 чаена чаша олио, магданоз, копър, сол, черен пипер, 2 яйца, 1 чаена чаша кисело мляко.

Приготвяне:
Тиквичките се нарязват на филийки, посоляват се и се оставят да престоят малко. След това се изпържват в по-голямата част от олиото.
Ситно нарязаният лук се изпържва в останалото олио, последователно се прибавят смляното месо, доматеното пюре и червеният пипер. Сместа се посолява, залива се с малко вода и се оставя да поври. Отстранява се от огъня и се подправя с черен пипер и ситно нарязани магданоз и копър.
В подходяща тава се нареждат последователно тънко нарязани филийки от червени домати, запържена кайма, изпържени тиквички и отново филийки от червени домати.
Така приготвената мусака се запича в умерена фурна. Накрая се залива със смес от киселото мляко и разбитите яйца и се допича.


21 / 09 / 2010 Добавил : Horo.bg administrator
Четения : 13641
Източник : Българска национална кухня

Публичен коментар
Коментирай темата в нашия форум


Коментари / оценки :  



 НОВО
 КАЛЕНДАР

RSS  Следи във FaceBook  FAQ  Info  За нас  За реклама  Приятели  onTap.bg  © 2024 Horo.bg