Домейнът се ПРОДАВА !!!
The domain is FOR SALE !!!
+359 888 50 50 45
borisdebouwer@gmail.com

  Кошница  •  Вход  •  English
 МУЗИКА

 ПEСНИ

 ТАНЦИ

 НОСИИ

 ЗАНАЯТИ

 ЛИЧНОСТИ
 ОБИЧАИ

 ГОЗБИ

 МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ

 ЗАВЕДЕНИЯ
 КЛУБОВЕ

 АНСАМБЛИ

 ФОРМАЦИИ

 ВИДЕО

 СНИМКИ
 КОНКУРСИ

 СЪБИТИЯ

 ОТЗИВИ

 ПОЗДРАВИ
 МАГАЗИН

 НОВИНИ

 ОБЯВИ

 РАБОТА
Гозби |
Търсене     

РИБА ПЛАКИЯ С ОРЕХИ


Продукти:
1 кг риба (шаран, сом, паламуд, сафрид и др.), 5-6 супени лъжици олио, 4-5 глави лук, 150 г орехови ядки, 1 супена лъжица доматено пюре, 1 супена лъжица брашно, 1 глава чесън, 4-5 домата, 1 лимон, черен пипер, магданоз, сол.

Приготвяне:
Рибата се почиства и се измива добре (едрата риба се нарязва на парчета).
Нарязаният на филийки лук се задушава в мазнината, прибавят се доматеното пюре, брашното и ситно нарязаният чесън. Запръжката се разрежда с 1 чаена чаша гореща вода и се вари 10-15 минути. Прибавят се 2-3 домата, обелени и нарязани на ситно, магданозът, черният пипер и сол на вкус.
Сместа се изсипва в подходяща тавичка, отгоре се слага рибата и се притиска, за да се облее със соса. Поръсва се с едро счуканите орехи и се покрива с кръгчета от останалите домати и лимона. Плакията се пече в умерена фурна. Поднася се студена.


24 / 09 / 2010 Добавил : Horo.bg administrator
Четения : 11700
Източник : Българска национална кухня

Публичен коментар
Коментирай темата в нашия форум


Коментари / оценки :  



 НОВО
 КАЛЕНДАР

RSS  Следи във FaceBook  FAQ  Info  За нас  За реклама  Приятели  onTap.bg  © 2024 Horo.bg