Хоротека  • Forum  • em@il  •  Кошница  •  Вход  •  English
 МУЗИКА

 ПEСНИ

 ТАНЦИ

 НОСИИ

 ЗАНАЯТИ

 ЛИЧНОСТИ
 ОБИЧАИ

 ГОЗБИ

 МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ

 ЗАВЕДЕНИЯ
 КЛУБОВЕ

 АНСАМБЛИ

 ФОРМАЦИИ

 ВИДЕО

 СНИМКИ
 КОНКУРСИ

 СЪБИТИЯ

 ОТЗИВИ

 ПОЗДРАВИ
 МАГАЗИН

 НОВИНИ

 ОБЯВИ

 РАБОТА
"ХОРО СЕ ВИЕ, ИЗВИВА" 2008
Търсене     

Отзив 1 / 1
"ХОРО СЕ ВИЕ, ИЗВИВА" 2008


Най-добрите тази година са "ФОЛКЛОРИКА".

Второто издание на фестивал ”Хоро се вие, извива” е вече факт. Състоя се вчера,
22 март 2008 г. в столичната зала „Триадица”, организиран отново от читалище „Димитър Динев”.
Миналата година коментарът ми за случилото се на фестивала бе емоционален, тази година ще бъде прагматичен. Много неща са се променили от миналата година, повечето от тях – в положителна посока.
Организацията: В надиграването взеха участие два пъти повече клубове и хора. Клубовете бяха 37, танцьорите – над 950, което е показателно и обнадеждаващо. Явно българите започнаха да осъзнават кое е това, което ги прави специални и различни. Ако тенденцията се запази, догодина залата няма да ни събере. Вероятно е добре организаторите да помислят как могат да се доберат до Зала 1 на НДК, та дори и с цената на входен билет за публиката. Мисля, че се оформя положителна тенденция и вярвам, че за догодина ще се появят по-сериозни спонсори.
Тази година, за разлика от миналата, имаше такса за участие – 5 лв. на участник. Вероятно благодарение на тази такса, имаше грамоти за участие за всеки клуб и купи (статуетки) за по-специалните награди. Миналата година и за първите места имаше само грамоти. Тази година спонсорите бяха осигурили за участниците по кроасан, вода и тениска (смях в залата, ама това е друга тема).
Тази година в залата имаше някакъв вид вентилация и беше доста по-поносимо от миналата – поне за публиката. Водещата си беше същата приказливка, но ни забавлява само до средата на фестивала, след което я смени едно момче и остатъка от деня мина малко по-стегнато.
Много приятна изненада тази година беше присъствието на „жив” оркестър, така че задължителните хорà се танцуваха на «жива» музика. Ръченицата – също. За некадърността на тонрежисьора (или както там се казва човека с копчетата) няма да говоря, за да не си развалям доброто настроение. Дано догодина намерят някой малко по-малко глух.
Тази година нямаше надпис в залата. Миналата си пишеше „Първи градски фестивал „Хоро се вие, извива”, тази не пишеше нищо. Така и не разбрах защо фестивалът е кръстен „градски”, след като и миналата година се представиха клубове от други градове. Тази година, освен клубовете от София и Пловдив, имаше по един клуб от Хасково, Несебър, Сунгурларе, Дивля, Марково..., което истински ме радва. Особено танцьорите от Несебър! За да стигна в залата в 11.00 се измъкнах от кревата към 9.30, а те вероятно са пътували през нощта. Дано не са се разочаровали от нещо и догодина да дойдат пак!
Журито беше в друг състав. За журито – накрая!
Интересът от страна на медиите беше по-голям – спрямо миналата година, камерите бяха в пъти повече, което е чиста заслуга на организаторите. В същото време, живущите в квартала хабер си нямаха какво става в залата – т.е. можеше да се лепне едно плакатче отпред, ама айде – да не прекаляваме – плакатче догодина ;).
Самият фестивал:
Регламентът бе като миналогодишния: Всеки клуб трябваше да се представи с четири задължителни хорà, две състезателни и с две двойки, които да се надиграват в Ръченицата. Задължителните хорà се играеха заедно, на групи от по десетина клуба, а състезателните – отделно. На задължителните хорà журито седеше най-горе, за да вижда добре от високо, а на състезателните си слезна долу на масичката.
Ръченичното надиграване бе за всички клубове наведнъж, от всички двойки бяха избрани 6-7, които тропнаха по още една ръченица пред погледа на журито и от които двойки то излъчи победителите.
Тази година задължителните хорà бяха: Право тракийско, Еленино (Елено моме), Ширто и Ганкино.
Всеки клуб избира сам състезателните си хора. Най-често играните състезателни хорà бяха Граовското, Трайкийска ръченица и Четворно. Доста пъти видяхме Дойчово, Кюстендилска ръченица и Чичово, по-малко пъти – Петрунино, Ляво хоро, Ръка и Гинка и май само един-два пъти Джангурица. Имаше клубове, които представиха хорà, които не бях чувала и виждала, което направи фестивала освен приятен и полезен – поне за мен.
Гледайки играта на клубовете тази година си дадох сметка, че миналата година спечелихме (клуб „Чанове”) без апелативно с хореография. Тази година повечето клубове вече имаха по-специална хореография на състезателните си хорà, а това е огромна крачка напред! За всички!
Фестивалът започна в 11.00 ч. и както се очакваше не свърши преди 18.00 ч. Настроението на участниците и публиката беше прекрасно до самия край. Минаха задължителните хорà, минаха и състезателните, ръченичното надиграване и то свърши и всички зачакаха решението на журито. Докато чакахме, оркестърът свиреше, а хората танцуваха – 500 човека на едно хоро, за останалите 500 нямаше място.
Журито умува повече от 30 мин., но не особено съзидателно, както стана ясно накрая. Както вече споменах, тази година журито бе в друг състав – не им запомних имената, защото не си ги записах, а може би трябваше. Тази година журито не каза нищо по отношение на критериите си за оценка, а имаше нужда, защото решенията им потресоха цялата зала – и участници, и публика.
Журито успя да развали настроението на 1000 човека само за 10 мин. с неадекватното си присъждане. Това е моето лично мнение и никой не е длъжен да го споделя, така че не си правете труда да рипате. Още от сега искам да ви е ясно, че нямам нищо против клубовете, които взеха награди – радвам се за всички тях, просто ще споделя резервите си по отношение на журито. И не ме разбирайте грешно – не намеквам за корупция, пристрастност или нещо такова. Просто си се чудя...
Наградата за «Най-стилен клуб» взе клуб, чиито танцьори бяха с тениски с надпис, панталони и маратонки – както повечето участници, а клубове, които се явиха в носии или специални игрални костюми не бяха оценени. Но да речем, че тази награда е поощрителна и не заслужава специално внимание.
Другата поощрителна награда е наградата за масовост. Тази година двата най-масови клуба бяха „Фолклорика” – 87 човека и „Чанове” с 85. Ииии... наградата за масовост дадоха на нас – „Чанове”. Защо 85 е повече от 87, така и не разбрах. Може би да е имало разлика между заявили и явили се, но въпреки това „Фолклорика” бяха повече и това бе видно с просто око.
Състезателната част: Тази година три клуба се открояваха съвсем ясно над всички останали и това са „Фолклорика”, „Бели брези” и „Чанове” – не непременно в този ред. Редът беше работа на журито, но тези клубове – поне за мен – бяха Тройката! Наградите за най-добра двойка в ръченичното надиграване трябваше да се поделят от „Фолклорика” и „Бели брези”, но и това не се случи. Добре, казах си, не може едни и същи да оберат наградите – нека „ръченицата” я вземе някой друг.
И тогава дойде голямата и не дотам приятна изненада – второ и трето място се присъдиха на клубове, чиито изпълнения, никой не бе запомнил с нищо. В публиката настъпи пълен смут и объркване. Имената на втория и третия не запомних – нека ми простят. И за да не ме обвинят в пристрастност, няма да ги сравня с „Чанове”, ще ги сравня с „Бели брези” – спечелилите второ и трето място, поне за мен, са с една година назад от „Бели брези”. Нищо лично.
Най-ощетени всъщност се оказаха „Бели брези”, на които връчиха някаква измислена награда за „Най-атрактивен клуб”! Да, наистина, поощрителните награди са хубаво нещо, но „Бели брези” трябваше да е в тройката и то не само с една награда. „Бели брези” не бяха просто „атрактивни” – те бяха от най-добрите!
Не броя „Чанове” за ощетени, защото ние бяхме първи миналата година и на всички още от самото начало беше ясно, че два пъти по ред награда няма да ни дадат. На нас ни стига, че си знаем, че сме единият от трите най-добри клуба!
„Атрактивни” всъщност бяха „Младежки сърца”, защото те показаха, че за народните танци няма възраст, а е нужен само дух и мерак! Освен атрактивни, те бяха и трогателни, най-вече чичото в края на хорото, който искрено се забавляваше, без особено да държи на връзката между краката си и музиката.
Аз съм разочарована от журито. И вероятно не съм само аз. Вярно е, че хората са отишли там, за да се забавляват, да танцуват, да се веселят и да обменят положителна енергия. Но след като е обявен състезателен елемент, решенията на „знаещите” трябва да се обективни и адекватни. Добре би било, регламентът за оценяване да бъде обществено достояние, за да се избегнат неяснотите, съмненията и разочарованията.
Е, да, има вероятност клубовете да наблегнат повече на елементите, които ще бъдат оценявани и по-малко на останалите, но в това не намирам нищо лошо. Не мисля, че критериите са малко и са лесни, така че предварителното им познаване би повишило качеството на представянето на клубовете. Това от своя страна, би засилило конкуренцията, а тази година видяхме положителния резултат от нея – много нови клубове, старите – доста по-добри от миналата година ... – ползите от добрата конкуренция са ясни за всички.
Аз или пък вие, от една страна, не сме хората, които ще оценяват работата на журито. Но, от друга страна – СМЕ! Аз бях в публиката заради травма и докато гледах, знаех какво виждам. Като човек, който танцува от една година, вече мога да преценя кое хоро е по-трудно, коя хореография е по-сложна за изпълнение, кой от танцьорите греши, на кого му липсва синхрон, кой не може да следва кръгчето на хорцето и го „мачка” и т.н., и т.н. и е съвсем нормално да формирам в главата си очаквана класация. В публиката почти нямаше „случайни” хора – т.е. такива, които да не виждат тези неща и които да не си оформят мнение. Но когато представите ни се разминават с толкова много с оценката на журито, това означава, че или на нас, или на тях, нещо куца.
Разбира се, не става дума за това публиката да оценява танцьорите или пък да се търси жури, което да изпълни 100% очакванията на публиката – все пак ние сме аматьори, а те професионалисти и е нормално мненията ни да се разминават, но не с толкова много. Опасенията ми са, че ако и догодина журито разочарова по същия начин, нищо чудно за фестивала през 2010 да няма желаещи.
Ако оставим журито настрана, всичко си беше наред. Организаторите ни изненадаха с голям напредък по всички точки спрямо миналата година и очакванията към тях за 2009 са още по-големи. Клубовете показаха огромен напредък като численост, качество на танца, сплотеност, та и култура на агитките, ако щете. Това означава, че в тази държава са останали българи, а това хич не е за пренебрегване!


23 / 03 / 2008 Добавил : Horo.bg administrator
Четения : 15072
Източник : Клуб "ЧАНОВЕ" - Даниела Соколова
  
Публичен коментар
Коментирай темата в нашия форум


Коментари / оценки :  
22:53:33 29 / 03 / 2008 от Veselina (plamit) blagodarq:))za dogodina ni6to ne obechtavame.......
10:00:42 29 / 03 / 2008 от Nikolai Iliev (niki_iliev) Здравей, Веселина :) Относно мястото за танцуване наистина беше малко !!! Тук не може и да има спор.Дано организаторите се вземат в ръце...Още повече, че събитието се разраства.Нас ни бяха сложили отделно Играорец, Чанове и Фолклорика на общите хора и от там нататък другите ансамбли бяха определено доста нагъчкани.Остава само да се молим догодина всичко да е по-нормално. Успех желая на всички !
22:07:53 28 / 03 / 2008 от Veselina (plamit) Ok,dobre Niki,suglasna sum i s teb,no....kato se ima v predvid,4e ima6e ansambli,koito sa patuvali 6 4asa za da doidat na konkursa,i po4ti ne im se dade vuzmojnost da tancuvat:(((a te za tova sa stanali v 03,00 i cqla no6t v avtobus i nakraq....Ne ne mi se obsujda,to nqma6e mqsto v zalata kudeto nie malobroinite formacii da si zavurtim (horceto)Nqma da komentiram pove4e,igrahme i se veselihme,no trqbva6e da se ponastupvame i pobutvame s mnogobroinite Sofiqnci,za da si namerim megdan4e!Az sum ot Plovdiv,i su4uvstvam na tancyorite ot Sungulare i Nesebur,no gi pozdravqvam za duha ,koito imat!
16:03:31 27 / 03 / 2008 от Цървула (vektorz) Аз лично отидох на надиграването да погледам, да се засмея. Тръгнах си преди решенията на журито, щото не ме интересуваха. Даже чак сега прочетох кой спечелил и кой не, та рекох да се регистрирам и да ви кажа две думи: не се взимайте много насериозно, играйте си хорото да ви рипне сърцето и стойте далече от интриги. Колкото до "подсилването" на групите с "професионалисти" - не можеш на умрело куче нож да вадиш. Фестивалът си беше за аматьори, по-напредналите до мене в публиката :)
12:26:32 27 / 03 / 2008 от Mariana (123_4) Ей, нали се събрахме всички да се веселим, а всъщност го ударихте на жлъчни коментари. Танцувайте и се усмихвайте и не се заяждайте. Няма значение дали клубовете са от провинцията или софийски. Всички бяха страхотни!!!
22:03:04 26 / 03 / 2008 от Nikolai Iliev (niki_iliev) Винаги съм се дразнел адски много от подобни разделения на Софиянци и на Провинциалисти.Това са тотални глупости.Аз съм от София и какво от това? Не смятам, че с нещо сме по-различни от всички хора в страната.Просто хората от страната ни слагат такива етикети.И това е неуспорим факт !!! И ще е много жалко ако не ви видим догодина пак на фестивала.Вие как смятате...че ние не играем от сърце?Че ние не се забавляваме?Съжалявам, ако ви е такова мнението.Адски грешите.Та нали този фестивал цели да ни събере, нас, аматьорите, любителите на Българщината...Винаги обаче ще има недоволни-какво да се прави...Народопсихология! Дано поне добротата не напуска сърцата ви...Желая здраве на всички !
19:07:30 26 / 03 / 2008 от Veselina (plamit) e,zdraveite vsi4ki,4etoh vnimatelno komentara,i kato se ima v predvid,4e i az sum u4asni4ka,i ,4e se 4uvstvam prenebregnata!Iskam ot surce da pojelaq na Sofiiskite ansambli,uspeh,za6toto predpolagam,4e nie pove4e na Sofiiski konkurs nqma da otidem!Sledva6tiqt festival,neka si e samo za Sofiiskite klubove,,,provinciqta nqma mqsto v golemiq grad:))))!!!Nie 6te si zzformim konkurs dale4e ot stolicata:))!!Iskam samo da pozdravq ansamblite ot Songulare,i Nesebur,Xaskovo,Plovdiv.Markovo....ne e nujno da sme 6opi za da igraem hora ot surce!!!!!
17:59:23 24 / 03 / 2008 от Tania (tania) Здравейте! И аз бях сред участниците, и аз поиграх :) Наистина е хубаво да се съберат толкова много хора на едно място, да си покажем какво можем и че ще запазим може би най-хубавото, което имаме – фолклора си. Браво на организаторите, забележката ми е само към журито - трябваше да се оценява не броят на участниците, а автентичността на хората (все пак такъв е регламентът). Малко беше нечестно да се допускат ансамбли, чието място не е сред аматьорите, но нали и те трябва да се изявят. Идеята да няма състезателен характер ми допада, така ще има повече усмивки и по-малко "спортна злоба". В отговор на Malishev ще кажа: във всяка школа има групи за напреднали, които знаят повече хора, и начинаещи групи, които знаят по-малко, но много им се иска да участват, което означава, че могат да се включат и да покажат това, което са научили 
16:33:29 24 / 03 / 2008 от Elena (kalimero) Здравейте! А също бях на фестивала като участник и единственото което остана у мен е невероятната емоция която изпитах, радостта да играеш български народни танци. Поздравявам всички групи с прадставянето:)))). Не мисля, че е уместно да отправяме едни към други обиди или жлъчни реплики, това опорочава смисъла на цялото събиране. Запазете положителната емоция :))). Надявам се да се срещнем скоро на подобен форум и отново да поиграем заедно и да се забавляваме :))))))))))
16:06:01 24 / 03 / 2008 от Ина (virina) Към Велина (vill): Интересно ми е дали обвиняваш специално Фолклорика в измама с професионалисти?
15:22:50 24 / 03 / 2008 от niniel (niniel) Здравейте, танцувам народни танци за удоволствие от много време. Бях в една от 37-те групи на събитието. Смятам, че не е важно кой е бил първи или втори. Важна е ЕМОЦИЯТА, която води всички нас. Според мен факта, че на едно място се събраха толкова съмишленици е повече от положителен. Ако имах възможност щях да отворя ресторант за танцуване на народни хора - със сигурност инвестицията ще си струва.
15:22:26 24 / 03 / 2008 от Malishev (Malishev) Хей, беше страшен купон несъмнено!! Радостта беше неописуема, а толкова много хора на едно хоро никаде не бях виждал!!!Всички бяха вложили усилия, време и средства и затова нямаше ансамбъл, на който не ръкоплясках :P Бих искал да споделя мнение за нещо,което ми направи впечатление като част от публиката.Във всички ансамбли имаше и по-добре играещи и не чак толкова добре играещи (:P). Не беше много честно двете хора на всяка от групите да се играят от различен брой хора и между изпълненията да прииждат хора,който не са усвоили добре едно от хората. Все пак затова сте група! Успех на всички , а догодина -много повече и още по-усмихнати !!!!!!!
15:19:56 24 / 03 / 2008 от an4i (an4i) Здравейте на всички фенове на бълг.фолклор!Поздравления на организаторите!Аз лично се надявам подобни събития да зачестят,защото това е СТИМУЛ и "сверяване на часовника"за всички които обичаме хората!А и къде ще се опознаем и повеселим,ако не на такива събирания!Мисля ,че на 22.03 стана купон,моят съвет е за една по-голяма зала догодина и повече и разнообразни награди,може и публиката да се включи като коректив.Успех на всички,ще се видим на хорото!
15:11:41 24 / 03 / 2008 от pepi (peshogotinoto) zdraveite kolegi! Mislq 4e festivala kato cqlo mina pove4e ot dobre. Bih kazal otli4no. ne mi e rabota da komentiram kriteriite i pristrastnostta na jurito.Mislq 4e si svur6iha dobre rabotata. Vqrno e 4e po-malkite grupi ne bqha sred nagradenite,no te puk i ne pokazahha koi znae kakavo s koeto da vpe4atllqt jurito. nagradite bqha spravedlivi ,a moje bi nqkoi zaslujavaha i pove4e.
15:06:28 24 / 03 / 2008 от Велина (vill) Дойде време и аз да изкажа своето мнение :) На победителите им се струва жлъчна статията, но на нас абсолютните аматьори в областта на народните танци пък ни е болезнено, че бяхме прецакани с представяне на утвърдени, завършили академията танцьори. За първи път в живота си пресъствам на такова събитие и еофорията бе напълно завладяваща. Всички бяхме добри и с много настроение и всички сме победители. Но цялото това празненство бе почернено от измамата. Разбирам, че всеки ръководител е искал да се представи най-добре, но до колкото знам това е и бе конкурс за аматьори и повечето ансамбли бяха спазили това условие. Да, всъщност не е виновен този, който яде зелника, а който му го дава, така че цялата вина е на журито, че оцени професионалистите. Нима това е стимул и дали няма да се обезверим аматьорите и повече да не присъстваме на конкурси "За аматьори"? Пмислете добре над думите ми и запомнете, че въпреки това идеята, че бяхме над 1000 човека заедно е над всичко и българщтината. НО БЕЗ ПОВЕЧЕ ИЗМАМИ, МОЛЯ ВИ ОТ СЪРЦЕ!!!
14:27:05 24 / 03 / 2008 от ekaterina (ekaterina) Здравейте!Аз също съм от участниците-танцов състав "Настроение" гр.Сунгурларе.Въпреки,че съм станала в 3.00ч.сутринта, уморена от дългия път,изживяването беше страхотно.Поздравявам "колежките си" и най-вече хореографа Тончо Тончев,който ни научи на тези хора.Поздрави и на организаторите, и да не ни забравят,когато има и други такива събирания.Ще чакаме покана.
13:31:02 24 / 03 / 2008 от DHH (dhh) Абсолютно съм съгласен с Мунчо, Ирина и още много други които споделят мнението, че трябва да се обърне повече внимание на КУПОНААААА, а не на състезателния характер на нещата !!! Страхотно е това да се съберат и видят толкова групи на едно място и да тропат заедно. По-малко критики и повече забавления на всички !!! И аз бях там, и аз играх :)
13:19:11 24 / 03 / 2008 от Tzveta (mammat) Поздравления за ВСИЧКИ участници! Всички бяхме прекрасни! Чудесна беше и групата, която едва от един месец играе заедно (извинявайте, не помня името)! Поздрави на всички, които обичат българския народен танц!!! Продължавайте - танцувайте, не критикувайте и не злобейте!
13:15:38 24 / 03 / 2008 от Мунчо (immitev) Още едно мнение: Тъй като първо се размива границата между групи които играят хора и групи които минават към ансамбъл, най - добре ще бъде в този конкурс да бъде премахнат конкурсният елемент и да стане събиране на групите да се покажат една на друга и на уважаемата публика, наградният фонд да отиде за масово пиршество (и с помоща на спонсорите). Защото нито журито може да има обективна оценка, нито групите могат да представят това което се изисква - всеки един хореограф се опитва да покаже най - доброто, неговата група да бъде по впечатляваща и така в един момент докато гледах така нареченият конкурс за групи който изпълняват "автентични" хора се озовах на концерт на самодейни колективи с цялостно изготвена хореография. Ако конкурса продължи като такъв то ще стане като вечното дерби при Левски и ЦСКА, но тук ще бъде „Чанове” и „Фолклорика”. Поздравления за всички групи!
13:05:51 24 / 03 / 2008 от Ирина (irinapv) Чета коментарите и тук и ми се ще да извикам: РЕБЯТА, ДАВАЙТЕ ЖИТЬ ДРУЖНО!!!!
12:44:23 24 / 03 / 2008 от NikoMSJ (nikomsj) Здравейте ! И аз бях на фестивала и аз играх хора и аз се забавлявах ! Обаче мисля че статията е написана малко жлъчно и някой хора забравят защо танцуват народни хора. Май понякога спортната злоба надделява над красивите неща които са ни събрали на хорото или пък някой хора не са се научили да губят. Винаги има жури и винаги има недоволни, но когато някой от нас стане толкоз добър, че да бъде жури тогава ще има правото да преценява. ‘Чанове’ са добри и аз също ги харесвам и играя в ансамбъла и нали това му е хубавото ... аз отидох да играя ... все пак всички знаят че сме добри и се забавляваме и не е честно да се озлобявате към другите. А човек за да е обективен трябва да е безпристрастен. А не забравяйте че второто хоро се разкъса точно пред очите на журито което вече си е сериозна грешка. ‘Белите брези’ наистина ми изглеждаха много добри и е странно, че си тръгнаха само с една награда. А ‘Фолклорика’ наистина заслужават похвала. Все пак видях много хора със желание да играят хора и мисля че всички заслужават награда.  Това че има нови хореографии е хубаво защото времето си върви и света се развива а хората творят и всяко нещо което изглежда хубаво си е хубаво. Затова отделно си има награда за атентичност. Моите поздравления към всички участници и присъстващи, ще се радвам да се срещнем на хорото ....
12:12:13 24 / 03 / 2008 от atilio (joker) аз не виждам злоба, а по скоро конкретен упрек към журито. Според мен имаше два основни гафа ... - журито :) То беше под всякаква критика, позволяваше си волности които мен и хората около мен дразнеха. - броя на участниците в конкретна група :) Хора звучеше супер смешно на цялата публика, да се обяви участници 87 , а на сцената да има 50 човека ... Вероятно това е бройката на предварителното заявени или бройка която не се знае от къде се появява, но ако се обявява "Участници 87" , поне уточнете от къде се взима тази бройка. Защото спокойно една група от 20 човека, можеше да се обяви за 120 :) Поздравления за всички участници и организатори, естествено и за публиката която подкрепяше всички изпълнения!
11:50:38 24 / 03 / 2008 от Mariana (123_4) Здравейте, Много злоба се излива от статията!! Може би защото "Чанове" не спечелиха?? Предполагам, че от "колегиалност" или от добро възпитание можеше да напишете под нашата снимка, че това сме ние "Фолклорика" победителите. Но няма нужда, по добре да се пише колко сте недоволни вие от журито. Ние отидохме да се забавляваме, но спечелихме, за което благодаря на нашата ръководителка Евелина Павлова. Имаше много добри танцьори. Браво!!! Успех на всички!! И се надявам като се губи това да бъде достойно!!!
11:29:34 24 / 03 / 2008 от кръстина (krastinal) Да Ви кажа честно, много съм разочарована от осовната статия и от коментарите. Много се надявах да видя нещо положително, защото в крайна сметка цялото събитие, според мен, имаше за цел хората да се забавляват и най-вече да се популяризира българския фолклор. Струва ми се, че от тази гледна точка мина прекрасно. Колкото до недоволните от класирането е няма как, не може всички да са първи. Сигурна съм, че ако бяха спечелили "Чанове", нелицеприятната статия щеше да е написана от някой от "Фолклорика". На кого е необходимо такова издребняване. Ако трябва да си говорим искрено, групите, които спазиха регламента се брояха на пръсти - победителите и "Чанове" със сигурност не са между тях. Занчеше ли това, че журито трябваше да отстрани всички, които не играят хората, съгласно критерия "автентияност", а са ги украсили и са вкарали доста хореография :), или групите с носии, въпреки, че изрично беше казано - спортни обувки и облекло, с което обикновено танцуват (не на състезание). Това, че никой не беше отстранен или "наказан", показва, че идеята е на първо място веселба и хубави емоции и може би на последно, състезание. Въпреки, всичко, което написах, най-много ми се иска да поздравя всички - участници и публиката, за ентусиазма и за това, че избраха да са там. :)
22:11:30 23 / 03 / 2008 от sasho (sasholai) Napalno spodelqm mnenieto 4e malkite ansambli bqha napalno prenebregnati ot jurito. Zapo4vam s jyrito za6toto to e edinstvenoto ne6to koeto me vbesi. Vqrno ne sam mnogo kompetenten nqma o6te i godina ot kakto se zanimava s narodni tanci no za men jyrito ima nyjda ot o4ila i to s golqm dioptar. Ina4e az mnogo se zabavlqvah (to go vidqha vsi4ki), zapoznah se s mnogo gotini hora i vidqh interesni hora koito bqha izpalneni ot nai malkite ansambli koito bqha edni ot nai gotinite (sled na6iq razbirase:-) ). Nadqvan se drygata godina kioravite gospoda jyri ne ni razvalqt nastroenieto nakraq na tova hybavo sabitie koeto ni sabira da my drysnem edno gotino veselo, neveroqtno krasivo balgarsko horo. DO DRYGATA GODINA:-)
17:06:55 23 / 03 / 2008 от Vanesa (vanessa) Moje bi sum pristrastna, no izpulnenieto na tancova formaciia "Kalina" beshe fantastichno. Kato se ima predvid i facta, che devoikite si biaha ushili specialni toaleti za subitieto, predstavianeto im beshe unikalno. Jurito mojeshe da im dade pone nagradata za stil, a ne na gripa "Bagri"
15:27:04 23 / 03 / 2008 от Veselina (plamit) Vsi4ko koeto e napisano e vqrno,i go podkrepqm,o6te pove4e,4e nie ot "POKOLENIQ'Plovdiv se naloji da tancuvame dva puti.purviqt put bez uvajaemoto JURI,i vtori put za da blagovolqt da vleznat v zalata i da ni gledat!Da izklu4im komentara,4e se suob6tava6e imeto na purvo horo,a muzikata be6e na vtoroto,Otnosno ru4enicata-Izvinqvaite i s umisul da ne obidq nikoi:moeto mnenie ,4e se uceni,Bulgarskata avtenti4na ru4enica,!!!Za organizatorite -naistina spodelqm mnenieto na kolejkite ot dr,ansambli:Nqma6e kude formacii,kato na6ite (malobroini)da tancuvat-vsi4ko be6e prevzeto ot mnogobroinite grupi,a nie po-malkite se 4uvstavhme ,kato mijeturki.....i nie bqhme,pobutvani,ponastupvani i prenebregvani.....no,emociqta,vihura na tanca ni dadoha sili da se priborim.Nadigravaneto i konkursa,bqha naistina radost za nas!
1   НОВО
 КАЛЕНДАР

RSS  Следи във FaceBook  FAQ  Info  За нас  За реклама  Приятели  Pulsator  Platnata  В Интернет  Форум© 2018 Horo.bg