Хоротека  • Forum  • em@il  •  Кошница  •  Вход  •  English
 МУЗИКА

 ПEСНИ

 ТАНЦИ

 НОСИИ

 ЗАНАЯТИ

 ЛИЧНОСТИ
 ОБИЧАИ

 ГОЗБИ

 МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ

 ЗАВЕДЕНИЯ
 КЛУБОВЕ

 АНСАМБЛИ

 ФОРМАЦИИ

 ВИДЕО

 СНИМКИ
 КОНКУРСИ

 СЪБИТИЯ

 ОТЗИВИ
  DVD Самоучител-01 /14
  За ансамблите /7
  За конкурсите /2
  КЛУБ на ХОРОТО /8
  Празник на Хорото /5

 ПОЗДРАВИ
 МАГАЗИН

 НОВИНИ

 ОБЯВИ

 РАБОТА
ОТЗИВИ | DVD Самоучител-01 |
Търсене     

.:: DVD САМОУЧИТЕЛ ПО БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ ТАНЦИ ::.
Horo.bg, сайтът за български фолклор, представи първия в света DVD самоучител по народни танци на Празника на хорото на 2 ноември в Централния военен клуб – София. Уникалният по рода си продукт включва видео уроци на популярни български хора, поставени и изпълнени от някои от най-известните родни танцьори и хореографи.

  „Създадохме DVD самоучителя като отговор на все по-нарастващия интерес към българските фолклорни танци не само от страна на чуждите, но и на българските потребители“, каза Борислав Славов, изпълнителен директор на Horo.bg. „Щастливи сме, защото все повече българи се връщат към родните си фолклорни традиции в търсене на своята истинска идентичност. Убеден съм, че това е единственият начин да не бъдем претопени във все по-глобализиращия се свят, а да останем уникални и различни – нещо, което ще привлече още по-голям интерес към България и българското.“

  Самоучителят по български народни танци е предвиден като серия от 4 DVD с общо 20 от най-популярните родни хора и компактдиск с музиката към тях. В представената днес първа част са включени народни танци от 5 етнографски области на България - Право и Дунавско хоро, Ширто, Ръка и Шопска ръченица. Всеки от тях потребителите могат да усвоят по метода стъпка-по-стъпка, като имат на разположение едновременно видео демонстрация, графични изображения и дикторски глас, който ги води през целия процес.

  Хореографията на всички танци, включени в самоучителя, е дело на известните български танцьори и хореографи Милена Господинова и Костадин Господинов, а танцьорите, взели участие във видео инструкциите и демонстрациите, са от Национален фолклорен ансамбъл Филип Кутев.

  DVD самоучителят по народни танци е предназначен за начинаещи и малко по-напреднали любители на българските хора и е подходящ за използване в различни условия – от самообучение у дома през групово обучение в училища и школи до корпоративни екипни събития. Широкото приложение на продукта го прави подходящ инструмент за туристическата сфера, за чуждестранни компании и български представителства в чужбина като прекрасна илюстрация на самобитността и уникалните характеристики на българския фолклор.Михаил Стефанов05 / 11 / 2007 Добавил : Horo.bg administrator
Четения : 19338
Източник : EROGANCE

Публичен коментар
Коментирай темата в нашия форум


Коментари / оценки :   НОВО
 КАЛЕНДАР

RSS  Следи във FaceBook  FAQ  Info  За нас  За реклама  Приятели  Pulsator  Platnata  В Интернет  Форум© 2020 Horo.bg