Домейнът се ПРОДАВА !!!
The domain is FOR SALE !!!
+359 888 50 50 45
borisdebouwer@gmail.com

  Кошница  •  Вход  •  English
 МУЗИКА

 ПEСНИ

 ТАНЦИ

 НОСИИ

 ЗАНАЯТИ

 ЛИЧНОСТИ
 ОБИЧАИ

 ГОЗБИ

 МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ

 ЗАВЕДЕНИЯ
 КЛУБОВЕ

 АНСАМБЛИ

 ФОРМАЦИИ

 ВИДЕО

 СНИМКИ
 КОНКУРСИ

 СЪБИТИЯ

 ОТЗИВИ

 ПОЗДРАВИ
 МАГАЗИН

 НОВИНИ

 ОБЯВИ

 РАБОТА
Често задавани въпроси  
Търсене     

Варианти при хората
Включване на нов ансамбъл
Включване на нови хора в DVD Самоучителя
Възможност за обява
Закупуване на Самоучителя
Как да се регистрирам
Къде да учим народни танци
Надписът HORO.BG в Самоучителя
Онлайн плащане
ПРАЗНИК НА ХОРОТО - национален събор
САМОУЧИТЕЛЯ - какво представлява

Варианти при хората
Здравейте,
Аз съм от Пловдив и наскоро попаднах на Вашия сайт, който е много добър. Филмчетата са красиви и това, че е предвидена възможност всеки да сподели мнение, много ми допадна. В тази връзка искам тук да споделя едно свое мнение с Вас, защото предвиденото местенце на сайта се оказа тясно.
Аз не съм хореограф, а само голям любител на АВТЕНТИЧНИТЕ народни танци и смятам, че би било добре това НАШЕ вековно богатство да се запази точно в този му вид и за следващите поколения. Ние обикновените хора, макар и само любители имаме право да знаем откъде произлиза това, което играем. А именно, дали е измислено или преработено от хореограф, или е във вида, в който са го танцували нашите прадеди векове преди нас. Защото примерно хорото "Трите пъти" беше показано по един начин на пред финалната фаза на надиграването в зала "Триадица" през месец април тази година, а филмчето на сайта ни показва нещо съвсем различно. За това, не би ли било по-добре в скобки след името на всяко хоро да се дадат пояснения за неговия произход (дали е преработен вариант с цел по-лесно разучаване, името на хореографа извършил това или е в автентичния си вид)
С благодарности за този хубав сайт,
Станимир

Отговор:
Здравейте,
Благодаря за писмото.
Прав сте, че почти всяко хоро може да бъде играно по различни начини и никой от тях да не бъде погрешен. Това разбира се е подчинено на строги правила, които хореографите познават. Ще се постараем за в бъдеще към всяко изиграно на сайта хоро да посочваме името на хореографа, според когото то се играе точно по този начин.
Хоро БГ


Включване на нов ансамбъл
Здравейте,
Искам да попитам защо в списъка с ансамбли не е включен анасмбъл "Българче" от Велико Търново. Аз съм играл там перди години и останах изненадан, че не е включен в сайта Ви, които намирам за много полезен.
Пламен Николов

Отговор:
Здравейте Пламен,
В сайта няма да намерите точно това, което вие самият не сте публикували. Т.е. няма материал за БЪЛГАРЧЕ, защото нито вие, нито някой, който би могъл ми е изпратил.
Няма проблем, веднага след като ми изпратите такъв материал - видео, снимки, текст - да го публикувам. Сайта се обогатява непрекъснато.
Поздрави,
Борислав - хоро.БГ


Включване на нови хора в DVD Самоучителя

Скъпи приятели,
Обръщам се така към вас (макар да не се познаваме), защото само приятел може да ти помогне за да се сбъдне твоя мечта. Това направихте вие с изработката на тези четири учебни видео-диска по български народни танци. Благодаря ви! Преди повече от 30 години бях танцьор в самодейния ансамбъл „Средец” и още тогава имах желание, освен сценичните танци, да науча стъпките и на тези, които българина заиграва по празници. Е, с вашият проект вече и това се случи. Чудесна работа на целият екип!
Благодаря за прекрасно подбраната музика и за изпълненията на музикантите. Те създават завладяващо настроение за игра.
Благодаря за цивилизования начин на разпространение на дисковете. Само ден и половина след като направих поръчката по Интернет в www.horo.bg, получих пратката от куриер. Благодаря на всеки, които има участие или някакъв принос към реализацията на идеята за вашите (наши) дискове.
Благодаря, благодаря, благодаря! Вярвам, ще имате достатъчно мотиви и възможност да продължите родолюбивата работа за запазване на българското в българите, като обогатите серията от дискове „САМОУЧИТЕЛ ПО БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ ТАНЦИ” с нови. Тук ще си позволя и някои предложения, които считам, че ще направи проекта още по-пълен и съвършен:
1.Предлагам към досегашните двадесет танца, да добавите: ДАЙЧОВО ХОРО (напр. като изпълнението на Борис Карлов - №3 от CD-то „Големите акордеонисти”), ИХТИМАНСКА КОПАНИЦА (като тази на джура-гайдаря Илия Димитров - №11 от CD-то „Българска гайда”), СВИЩОВСКО ХОРО (с духовата музика на Илия Диков) и т.н. Както виждате, предлагам ви само танци и българска народна музика, която са станали класика.
2.Ще бъде добре, ако се намери софтуерно решение, което да позволява неколкократно повторение на някои стъпки. Например, ако са ми трудни само 3-та и 4-та стъпка, да мога да наглася да се повтарят в последователност само те (3-4, 3-4 и пак 3-4 и т.н.) - докато не ги науча.
3.В началото на всеки диск или в менюто преди всеки танц може да се добави и препратка към информацията от хартиените обложки. Могат да се покажат лицата на всички създатели на серията уроци и хората, които ползват дисковете и изпитват благодарност, да могаstrong>т да ги видят. А защо да няма и кратък видео-запис на оркестъра? (Тук или в интродукцията или на края на всяко ДЕМО?)

Желая здраве, любов и успехи на всички ви!
Огнян Калапишев

Отговор:
Здравейте,
Много от вашите препоръки вече са изпълнени във Втората поредица DVD Самоучител по български народни танци, който след 10 дни става общодостъпен - дискове от 06 до 10.
Купете си ги, няма да съжалявате!


Възможност за обява
Здравейте,
Бихте ли ми казали, дали е възможно на вашия сайт да се публикува обява за набиране на тацьори за Художествен ансамбъл ИСКЪР София? И ако е възможно, на кого да я изпратя?
Приятен ден!
Ценка Христова

Отговор:
Обяви и статии може сам да публикува всеки, който се е регистрирал в сайта като "кореспондент", или "редактор". При "редактор" това става непосредствено, по всяко време, отвсякъде, а при "кореспондент", само след одобрението на някой от редакторите.
Другата възможност е да ми изпратите по e-mail-a това, което желаете да бъде публикувано: borislav@horo.bg
Хоро БГ


Закупуване на Самоучителя
Здравейте Борислав,
Бих искала да си закупя комплекта от 5-те диска ДВД самоучител, но не знам каква е процедурата. Нямам кредитна или дебитна карта. Адреса, на който искам да доставите дисковете е: ...
Поздрави,

Отговор:
Здравейте,
Благодаря за запитването,
ДВД Самоучителя може да поръчате ОнЛайн през сайта - това става много лесно. Достатъчно е само да следвате инструкциите и попълвате нужната информация.
Притежаването на кредитна или дебитна карта не задължително условие.
Самоучителя може да получите на място при вас и да заплатите на куриера.
Ако искате фактура, то следва да въведете данните за това.
Както и да е...
Подали сте адрес, но са необходими имената на получателя и телефон, по който куриера да ви търси.
Поздрави,
Борислав - Хоро БГ


Как да се регистрирам
Бориславе,
Привет и поздравления за обновения сайт. Моля да ми кажете какво да пиша в "логин" - искам да се регистрирам.
Благодаря предварително!
Таня

Отговор: Здравейте Таня,
Каквото напишете в "логин", такъв ще ви бъде логина - т.е. ако напишете "Tania", от тук нататък това ще ви е логина.
Поздрави,
Борислав - хоро.БГ


Къде да учим народни танци
Здравейте!
Намерих адреса Ви в инернет. Бих искала да получа малко информация. Искам да се запиша на народни танци, но съм начинаеща. Имате ли група, която да се сформира за начинаеши? Какъв е графика и къде се провеждат занятията? Каква е цената?
Благодаря Ви предварително за отделеното време!
Поздрави
Милена Китанова

Отговор:
Благодаря за въпроса.
Разгледайте рубриката ни АНСАМБЛИ И КЛУБОВЕ. В нея по градове са представени "местата", където може да се обучавате - ГРАФИК НА РЕПЕТИЦИИТЕ. Почти навсякъде периодически се сформират групи за начинаещи. Изберете едно такова място и го посещавайте.
Другата възможност за вас е да си закупите DVD Самоучителя по български народни танци - тук през сайта, или в някой от посочените магазини.
Хоро БГ


Надписът HORO.BG в Самоучителя
Здравейте,
Купих си диска Ви:
БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ ТАНЦИ DVD САМОУЧИТЕЛ-01
Много се радвах за тази придобивка и че някой се е сетил да направи нещо подобно докато не погледнах демо песните.
Много се разочаровах от логото ви по целия екран!!! Не ни стигат ракламите които ни заобикалят от всякъде, но не очавах, че като си платиш един продукт си купуваш и реклама в него!!! Поне да бяхте сложили знак в единя ъгъл, но така посредата....
Успехи,
Руси Русев

Отговор:
Здравейте г-н Русев,
Благодаря, че сте си купили DVD Самоучител-01.
Надявам се да ви е от полза.
За прозрачния надпис HORO.BG, който според нашата статистика дразни 1 на 1000 потребители:
1. Каквото и да си купите в двешно време е препълнено с реклами - вестник, списание, карта на любимия ни град дори. Така че, ако наречем този надпис реклама, то ние по никакъв начин не правим изключение от общата реална картина. Т.е. ако някой се дразни от това, то не би следвало да си купува нищо.
Другият възможен вариант е да си създаде свой продукт със свои реклами. Има вестници, например, които благодарение на рекламите в тях са безплатни. До голяма степен и при нас това е така. Цената на крайния продукт без този надпис, би била в пъти по-висока, което автоматически ще ограничи кръга от потребители. Това не ни харесва като концепция. От друга страна, никой не ни е дал пари, за да направим и разпространяваме Самоучителя за негова сметка. Самоучителя е предвидено да стигне до всеки, буквално до всеки, за когото Българското е нещо свято и предложената от нас цена е съобразена с това.
2. В нашия случай обаче, това дори не е реклама, а защита, против неправомерно копиране. Освен това, наличието на този надпис е свързано и с нашата отговорност за качествата на продукта. Това не е анонимен продукт. Ние сме горди с това, което сме направили. Вложили сме много старание, професионализъм и средства и по никакъв начин не сме съгласни всичко това да бъде захвърлено на улицата за храна на бездарните лентяи и паразити, които само очакват нещо ново, за да го пуснат на черния пазар. В крайна сметка надписа хич не е и грозен, а и постоянно ни напомня, че сме се хванали на българското хоро.
3. Защо не някакъв друг вид защита - защото е много, много по-скъпа и би довела до многократно оскъпяване на крайния продукт.
4. Защо не само в един от ъглите, а посредата - защото само така върши работа.
Надявам се да съм отговорил изчерпателно на всичките ви въпроси. Ако има нещо друго, то моля, не се колебайте да ми пишете.
Поздрави,
Борислав - Хоро БГ


Онлайн плащане
Обработваме плащания с кредитни карти чрез нашия оторизиран онлайн посредник DalPay Retail


ПРАЗНИК НА ХОРОТО - национален събор

Въпрос:
Здравейте !!!
Интересува ме дали участниците са задължени да се настанят в посочения от вас Хотел или може и в други?

Отговор:
Здравейте,
Благодаря за писмото.
Опита, който вече имаме в организирането на този събор показва, че е най-добре всички участници да са на едно място - в един хотел или съседните на него - Лагуните са три. Освен това точно Лагуните по това време ще работят и са ангажирани за нас - за другите не е сигурно.
Поздрави,
Борислав - Хоро БГ


САМОУЧИТЕЛЯ - какво представлява
Здравейте!
Съвсем случайно се натъкнах на Вашия сайт. Почти се навих да си поръчам дисковете, но от коментара по-долу разбрах че са само дискове, т.е. има ли видеоматериали, или само дискове с музика.
Благодаря предварително за отговора Ви!
Весели празници!!!
Теди

Отговор
Здравейте Теди,
Ако сте била в сайта ни horo.bg, то не виждам как по ясно би могло да се обясни какво всъщност предлагаме. Но все пак:
Да, това са филми, записани върху дискове - четири на брой диска с филми и един на брой диск с музика. Ако желаете, може да си ги закупите в комплект, или поотделно.
Самоучителя е ФИЛМ с видеоуроци и гласови обяснения, които ви дават уникалната възможност сама да се научите да играете общо 20 от най-хубавите и популярни български народни танци - 4 диска по пет танца. 5-тия диск е само с МУЗИКА - това е музиката, на която във филмите хората се изпълняват демонстрационно и която Вие може да ползвате да ги играете, след като вече се научите.
Ако има още нещо неясно моля, не се притеснявайте да ми пишете.
Поздрави,
Борислав - Хоро БГ

 НОВО
 КАЛЕНДАР

RSS  Следи във FaceBook  FAQ  Info  За нас  За реклама  Приятели  onTap.bg  © 2024 Horo.bg