ТЕЛЕШКО АДЖЕМ КЕБАП
Продукти: 800 г телешко месо, 1/2 чаена чаша олио, 2 глави лук, 1 супена лъжица доматено пюре, 1 пълна супена лъжица брашно, 200 г ориз, 2-3 супени лъжици масло, черен пипер, сол.
Приготвяне: Месото се нарязва на малки парченца и се запържва в сгорещеното олио. Прибавят се ситно нарязаният лук, после брашното и размитото с малко вода доматено пюре. Долива се вода, прибавят се сол и черен пипер на вкус и ястието се задушава на тих огън до омекване на месото.
Оризът се изчиства, измива се добре в няколко води, подсушава се и се запържва в маслото. Когато стане прозрачен, се долива гореща вода в съотношение 1:3 и се вари, докато оризът попие течността. След това оризът се оформя на купчинка или на пръстен. В средата се слага месото, а наоколо се налива сосът на кебапа.
09 / 09 / 2010 Добавил : Horo.bg administrator Четения : 10574 Източник : Българска национална кухня Публичен коментар Коментирай темата в нашия форум
Коментари / оценки : |
НОВО КАЛЕНДАР |