Домейнът се ПРОДАВА !!!
The domain is FOR SALE !!!
+359 888 50 50 45
borisdebouwer@gmail.com

  Кошница  •  Вход  •  English
 МУЗИКА

 ПEСНИ

 ТАНЦИ

 НОСИИ

 ЗАНАЯТИ

 ЛИЧНОСТИ
 ОБИЧАИ

 ГОЗБИ

 МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ

 ЗАВЕДЕНИЯ
 КЛУБОВЕ

 АНСАМБЛИ

 ФОРМАЦИИ

 ВИДЕО

 СНИМКИ
 КОНКУРСИ

 СЪБИТИЯ

 ОТЗИВИ

 ПОЗДРАВИ
 МАГАЗИН

 НОВИНИ

 ОБЯВИ

 РАБОТА
Гозби |
Търсене     

ТЕЛЕШКО АДЖЕМ КЕБАП


Продукти: 800 г телешко месо, 1/2 чаена чаша олио, 2 глави лук, 1 супена лъжица доматено пюре, 1 пълна супена лъжица брашно, 200 г ориз, 2-3 супени лъжици масло, черен пипер, сол.

Приготвяне: Месото се нарязва на малки парченца и се запържва в сгорещеното олио. Прибавят се ситно нарязаният лук, после брашното и размитото с малко вода доматено пюре. Долива се вода, прибавят се сол и черен пипер на вкус и ястието се задушава на тих огън до омекване на месото.

Оризът се изчиства, измива се добре в няколко води, подсушава се и се запържва в маслото. Когато стане прозрачен, се долива гореща вода в съотношение 1:3 и се вари, докато оризът попие течността.
След това оризът се оформя на купчинка или на пръстен. В средата се слага месото, а наоколо се налива сосът на кебапа.


09 / 09 / 2010 Добавил : Horo.bg administrator
Четения : 10574
Източник : Българска национална кухня

Публичен коментар
Коментирай темата в нашия форум


Коментари / оценки :  



 НОВО
 КАЛЕНДАР

RSS  Следи във FaceBook  FAQ  Info  За нас  За реклама  Приятели  onTap.bg  © 2024 Horo.bg