ТЕЛЕШКО САРМА КЕБАП
Продукти: 800 г телешко месо, 1 телешко було, 4 супени лъжици олио, 100 г пушена сланина, 2 връзки пресен лук, 1 връзка магданоз, 1/2 връзка копър, 1/2 връзка джоджен, 2 супени лъжици стафиди, 1 чаена лъжичка доматено пюре, 1 чаена чаша кисело мляко, 2-3 яйца, червен пипер, черен пипер, сол.
Приготвяне: Булото се измива добре и се накисва в студена вода. Месото се нарязва на дребни парченца, посолява се и се изпържва в мазнината, след което се изважда. В същата мазнина се задушават лукът, магданозът, копърът и джодженът, нарязани на ситно и поръсени с малко сол. Смесват се с доматеното пюре, прибавят се месото, нарязаната на ситно сланина, стафидите, червен пипер и черен пипер на вкус. Всичко се разбърква добре. Булото се разстила, сместа се слага върху него, увива се добре, така че да се получи плосък пакет, който се слага в тавичка. В съда, в който е пържено месото, се налива малко гореща вода, кипва се и с нея се залива сармата. Ястието се пече 25-30 минути в силна фурна. Изважда се, залива се със смес от разбитите яйца, киселото мляко и малко сол и се допича. Поднася се в съда, в който е печено.
10 / 09 / 2010 Добавил : Horo.bg administrator Четения : 8686 Източник : Българска национална кухня Публичен коментар Коментирай темата в нашия форум
Коментари / оценки : |
НОВО КАЛЕНДАР |