Домейнът се ПРОДАВА !!!
The domain is FOR SALE !!!
+359 888 50 50 45
borisdebouwer@gmail.com

  Кошница  •  Вход  •  English
 МУЗИКА

 ПEСНИ

 ТАНЦИ

 НОСИИ

 ЗАНАЯТИ

 ЛИЧНОСТИ
 ОБИЧАИ

 ГОЗБИ

 МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ

 ЗАВЕДЕНИЯ
 КЛУБОВЕ

 АНСАМБЛИ

 ФОРМАЦИИ

 ВИДЕО

 СНИМКИ
 КОНКУРСИ

 СЪБИТИЯ

 ОТЗИВИ

 ПОЗДРАВИ
 МАГАЗИН

 НОВИНИ

 ОБЯВИ

 РАБОТА
Гозби |
Търсене     

ТЕЛЕШКО САРМА КЕБАП

Рецепта от българската национална кухня


Продукти:
800 г телешко месо, 1 телешко було, 4 супени лъжици олио, 100 г пушена сланина, 2 връзки пресен лук, 1 връзка магданоз, 1/2 връзка копър, 1/2 връзка джоджен, 2 супени лъжици стафиди, 1 чаена лъжичка доматено пюре, 1 чаена чаша кисело мляко, 2-3 яйца, червен пипер, черен пипер, сол.

Приготвяне:
Булото се измива добре и се накисва в студена вода. Месото се нарязва на дребни парченца, посолява се и се изпържва в мазнината, след което се изважда. В същата мазнина се задушават лукът, магданозът, копърът и джодженът, нарязани на ситно и поръсени с малко сол.
Смесват се с доматеното пюре, прибавят се месото, нарязаната на ситно сланина, стафидите, червен пипер и черен пипер на вкус. Всичко се разбърква добре.
Булото се разстила, сместа се слага върху него, увива се добре, така че да се получи плосък пакет, който се слага в тавичка. В съда, в който е пържено месото, се налива малко гореща вода, кипва се и с нея се залива сармата.
Ястието се пече 25-30 минути в силна фурна. Изважда се, залива се със смес от разбитите яйца, киселото мляко и малко сол и се допича. Поднася се в съда, в който е печено.


10 / 09 / 2010 Добавил : Horo.bg administrator
Четения : 8686
Източник : Българска национална кухня

Публичен коментар
Коментирай темата в нашия форум


Коментари / оценки :  



 НОВО
 КАЛЕНДАР

RSS  Следи във FaceBook  FAQ  Info  За нас  За реклама  Приятели  onTap.bg  © 2024 Horo.bg