КИФЛИЧКИ С ОРЕХИ
Продукти: 1 чаена чаша олио, 1 чаена чаша вода, 3 супени лъжици пудра захар, 1 чаена лъжичка бакпулвер, около 600 г брашно. За плънката: 500 г мармалад, 100 г счукани орехи.
Приготвяне: Брашното се пресява с бакпулвера. Прибавят се олиото, водата и захарта и се замесва средно меко тесто, което се разделя на 10 топки. Всяка топка се разточва на кора и се нарязва на 8 триъгълника. В основата на триъгълниците се слага по малко от мармалада, смесен с орехите, и се навиват кифлички. Нареждат се в намазана с олио тава и се пекат в умерена фурна.
Докато са още топли, изпечените кифлички може да се овалят в пудра захар, смесена с ванилия.
13 / 09 / 2010 Добавил : Horo.bg administrator Четения : 10032 Източник : Българска национална кухня Публичен коментар Коментирай темата в нашия форум
Коментари / оценки : |
НОВО КАЛЕНДАР |