ПЪЛНЕН ЛУК
Продукти: 8 едри глави лук, 4 супени лъжици ориз, 4 домата, 6 супени лъжици олио, 1 чаена лъжичка червен пипер, магданоз, черен пипер, сол.
Приготвяне: Лукът се обелва и главите се варят 5 минути в подсолена вода. Отцеждат се и се издълбават внимателно. Издълбаната част се нарязва на ситно и се задушава в част от сгорещеното олио заедно с ориза, нарязаните на ситно домати, червения пипер, ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол. С получената смес се напълват издълбаните глави лук. Нареждат се една до друга в тенджера. Заливат се с останалото олио и 1 кафеена чашка вода. Покриват се с капак и се задушават на слаб огън около 1 час. След това капакът се маха и ястието се запича в гореща фурна за 10-15 минути. Лукът се нарежда в чиния за сервиране и се залива със соса от варенето.
15 / 09 / 2010 Добавил : Horo.bg administrator Четения : 9514 Източник : Българска национална кухня Публичен коментар Коментирай темата в нашия форум
Коментари / оценки : |
НОВО КАЛЕНДАР |