БЯЛО СЛАДКО
Продукти: 200 гр захар, 500 мл глюкоза , 5 бр. яйца ,150 гр орехови ядки, 2 пак. ванилия
Приготвяне: Захарта и глюкозата се загряват заедно на слаб огън, докато се получи еднородна смес. Белтъците се отделят внимателно и се разбиват на сняг. Към тях се изсипва на тънка струя топлата смес при непрекъснато разбъркване до получаване на еднородна бяла маса. След това се прибавят ванилията и нарязаните с нож орехови ядки. Готовото сладко се насипва в буркани и се държи на хладно място. Поднася се по една пълна лъжичка сладко, потопена в чаша със студена вода.
17 / 09 / 2010 Добавил : Horo.bg administrator Четения : 14136 Източник : Българска национална кухня Публичен коментар Коментирай темата в нашия форум
Коментари / оценки : |
НОВО КАЛЕНДАР |