МУСАКА С ТИКВИЧКИ
Продукти: 500 г смляно месо, 4-5 тиквички, 1 глава лук, 4 едри домата, 1 супена лъжица доматено пюре, 1 чаена лъжичка червен пипер, 1 чаена чаша олио, магданоз, копър, сол, черен пипер, 2 яйца, 1 чаена чаша кисело мляко.
Приготвяне: Тиквичките се нарязват на филийки, посоляват се и се оставят да престоят малко. След това се изпържват в по-голямата част от олиото. Ситно нарязаният лук се изпържва в останалото олио, последователно се прибавят смляното месо, доматеното пюре и червеният пипер. Сместа се посолява, залива се с малко вода и се оставя да поври. Отстранява се от огъня и се подправя с черен пипер и ситно нарязани магданоз и копър. В подходяща тава се нареждат последователно тънко нарязани филийки от червени домати, запържена кайма, изпържени тиквички и отново филийки от червени домати. Така приготвената мусака се запича в умерена фурна. Накрая се залива със смес от киселото мляко и разбитите яйца и се допича.
21 / 09 / 2010 Добавил : Horo.bg administrator Четения : 13785 Източник : Българска национална кухня Публичен коментар Коментирай темата в нашия форум
Коментари / оценки : |
НОВО КАЛЕНДАР |