КОКОШКА КАПАМА
Продукти: 1 млада кокошка, 500 г лук, 3-4 глави чесън, 3-4 домата (или 2 супени лъжици доматено пюре), 4-5 супени лъжици олио, 1 чаена лъжичка червен пипер, 1-2 дафинови листа, магданоз, сол.
Приготвяне: Изчистената и измита кокошка се нарязва на парчета и се слага в тенджера. Прибавят се лукът, нарязан на филийки, главите чесън, обелени само от външната люспа, нарязаните домати или размитото в малко вода доматено пюре, червеният пипер, дафиновите листа, ситно нарязаният магданоз и сол на вкус. Ястието се залива с мазнината и 1 и 1/2 чаени чаши гореща вода и се задушава на тих огън, покрито с капак, докато остане на мазнина.
27 / 09 / 2010 Добавил : Horo.bg administrator Четения : 10907 Източник : Българска национална кухня Публичен коментар Коментирай темата в нашия форум
Коментари / оценки : |
НОВО КАЛЕНДАР |