ОРЕХОВИ КУРАБИИ
Продукти: 250 г смлени орехови ядки, 1 чаена чаша пудра захар, 400 г брашно, 300 мл олио, пудра захар за овалване, ванилия.
Приготвяне: Смлените орехи, пудрата захар и брашното се размесват много добре. Постепенно се налива олиото и се омесва тесто, от което се правят топчета или се разточва по-дебела кора и се изрязват кръгчета или други формички. Курабиите се нареждат в намазана с олио и поръсена с брашно тава и се пекат в умерена фурна. Поръсват се с пудра захар, смесена с ванилия.
12 / 10 / 2010 Добавил : Horo.bg administrator Четения : 13818 Източник : Българска национална кухня Публичен коментар Коментирай темата в нашия форум
Коментари / оценки : |
НОВО КАЛЕНДАР |