БЪЛГАРСКИ ТОП ГОТВАЧ В МИСИЯ „ОРИЕНТ ЕКСПРЕС” В ПАРИЖ
Шеф Пеньо Иванов с един от кулинарните си шедьоври
| На фестивала „Пъстра трапеза” заедно с млади готвачи
| Пеньо Иванов в ресторант Au Crocodile в Страсбург, където гостува преди две години
| „Пъстра трапеза”, организиран от Пеньо Иванов и А.Р.И.З-7 е единственият кулинарен фестивал, който популяризира и съхранява българските традиции в кухнята
|
Пеньо Иванов ще омагьосва французите с кулинарни изкушения от Изтока на Седмицата на вкуса.
Българският шеф готвач Пеньо Иванов получи покана от световно признатите ценители на изящната храна - французите, да се включи в най-голямото кулинарно събитие на годината там – Седмицата на вкуса (http://www.legout.com/la-semaine-du-gout).
Фиестата за ценители се организира от Федерацията на европейските културни асоциации и се провежда за 20-ти пореден път в Париж от 11 до 17 октомври. В нея освен шеф-готвачи, се включват и над 500 ресторанта, които предлагат менютата си на посетителите на атрактивни цени, за да възпитат и поддържат културата на добрия вкус.
Пеньо Иванов ще има за задача да разкрие пред ВИП-гости и обикновени граждани неповторимия чар на българските ястия под мотото „Ориент Експрес на ароматите”. Поканата за участие в престижната кулинарна фиеста дошла от френската асоциация Мисия България, която развива отношенията между двете държави.
На 15 октомври топкулинарят ще се включи в подготовката на вечерята за една от структурите на Фондация Отьой, която празнува 142 години от създаването си. След като през лятото 13 младежи от организацията гостуваха у нас, сега Пеньо Иванов ще представи оригинални рецепти от българската кухня пред техните родители, преподаватели и други гости. Очаква се да присъства и представител на българското посолство във Франция.
Шеф Пеньо Иванов не за пръв път представя пред европейците красотата на българската кухня. Преди две години той беше единственият готвач от Източна Европа, който участва във фестивала Food Culture в Страсбург. Тогава Иванов трябваше да задоволи изискания вкус на представителите на пресата, бизнесмени, членове на европарламента, и не на последно място – на главния готвач на прочутия ресторант Au Crocodile.
Пеньо Иванов е и човекът, който активно популяризира и работи за съхраняването на българските традиции в кухнята. Заедно с Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите А.Р.И.З-7, той организира единствения кулинарен фестивал, който се занимава с това - „Пъстра трапеза на гости на моя град”. Фестивалът се превръща в истинска кулинарна фиеста във всеки град, където гостува.
Освен това е представител на първата у нас фирма за комплексно консултиране на ресторантски бизнес – „Ивитал консулт” (www.ivital.eu) , където, благодарение на богатия си опит, се занимава с консултиране на ресторанти и хотели за успешен бизнес в бранша.
12 / 10 / 2010 Добавил : Horo.bg administrator Четения : 8585 Източник : Катя Михайлова Публичен коментар Коментирай темата в нашия форум
Коментари / оценки : |
НОВО КАЛЕНДАР |