ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ Продукти: 1 ¼ ч.ч. брашно 1ч.л. сода бикарбонат щипка сол 1 ванилия 2 яйца 1 ч.ч. захар ¼ ч.ч. олио 200 гр. сладка сметана 1 чаена чаша едро смлени орехи 400 гр. зелени ябълки /по- добре става когато ябълките са леко кисели/ 3 с.л. ванилова захар
Начин на приготвяне:
Разбиват се яйцата 1ч.ч. захар и ¼ ч.ч. олио .Прибавяме брашното към яйцата , ванилията и бъркаме с дървена лъжица до лепкаво тесто. Прибавяме ябълките нарязани на кубчета към сместа. Печем на 175 градуса - 35 минути. Намазваме готовия сладкиш със сметаната и поръсваме с орехите и отгоре ванилова захар. Можете да карамелизирате орехите по следния начин: 100 мл. вода 200 гр. захар 500 гр. едро смлени орехи Вари се водата и захарта 5 мин. и се изсипват орехите и се бъркат докато се сгъсти . Изсипват се върху хартия и се разстилат, след това се изсипват върху сладкиша.
Да Ви е сладко!
17 / 01 / 2012 Добавил : katerina Четения : 19361
Публичен коментар Коментирай темата в нашия форум
Коментари / оценки : |
НОВО КАЛЕНДАР |