Домейнът се ПРОДАВА !!!
The domain is FOR SALE !!!
+359 888 50 50 45
borisdebouwer@gmail.com

  Кошница  •  Вход  •  English
 МУЗИКА

 ПEСНИ

 ТАНЦИ

 НОСИИ

 ЗАНАЯТИ

 ЛИЧНОСТИ
 ОБИЧАИ

 ГОЗБИ

 МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ

 ЗАВЕДЕНИЯ
 КЛУБОВЕ

 АНСАМБЛИ
  Професионални /24
      Благоевград /2
      Бургас /2
      Варна /0
      Велико Търново /0
      Видин /1
      Несебър /1
      Пазарджик /1
      Перник /0
      Плевен /1
      Пловдив /1
      Скопие - МК /1
      Сливен /1
      Смолян /1
      София /2
      Стара Загора /2
      Ямбол /1
  Самодейни /137

 ФОРМАЦИИ

 ВИДЕО

 СНИМКИ
 КОНКУРСИ

 СЪБИТИЯ

 ОТЗИВИ

 ПОЗДРАВИ
 МАГАЗИН

 НОВИНИ

 ОБЯВИ

 РАБОТА
СЛИВЕН - ансамбъл за народни песни и танци
Търсене     

СЛИВЕН - АНСАМБЪЛ ЗА НАРОДНИ ПЕСНИ И ТАНЦИ

Главен художествен ръководител - Тодор Кръстев
Хореограф - Станка Иванова
Диригент на оркестъра - Антон Ганчев
Диригент на хора - Стоилка Карастоянова


Ансамбъл за народни песни и танци “Сливен” е създаден през 1959 като самодейна група. През 1977 получава статут на професионален ансамбъл. Реперетоарът му съдържа много песни и танци от огромното фолклорно наследство на сливенския регион, както и музикални композиции от други региони. В творческата дейност на ансамбъла има уникални музикалнo-танцови композиции: “ Котленска седянка”, “Сливенски ритми”, “Тракийска сюита”, “Сватбени мелодии”, хорови композиции и композиции на основата на танцовото и песенно богатство от други региони като:
“ Шопска сюита”, “Сюита от Пиринско”, “ Добруджанска сюита” и др.
Ансамбълът е имал почти 4000 концертни изяви в България и чужбина през своята 40-годишна история. Участвал е в различни програми в Русия, Украйна, КНДР, Германия, Унгария, бивша Чехословакия, Румъния, Франция, Испания, бивша Югославия, Турция, Молдова, Тунис, Йордания. Аудио и видео записи на ансамбъла могат да бъдат видяни и чути по Българска Национална Телевизия, Българско Национално Радио и други медии.
С репертоара си Ансамбъл “Сливен” може да представи успешно българския фолклор в страната и чужбина. Над 50 танцови изпълнения и сюити, 30 оркестрови композиции и 100 фолклорни песни от различни региони на България са включени в програма с продължителност между 15 минути и 2 часа. Ансамбъл за народни песни и танци “Сливен” се състои от ръководител, хореограф, 13 члена на оркестъра, 10 души в хора и 20 танцьора.
гр.Сливен, ул. "Георги Икономов" 19
Телефон / Факс: 044622674
GSM : 0896788981
e-mail:anpt_sliven@abv.bg


21 / 04 / 2009 Добавил : Horo.bg administrator
Четения : 27928

Публичен коментар
Коментирай темата в нашия форум


Коментари / оценки :  
13:34:42 19 / 02 / 2011 от Цветослав Костов (tskostov) Здравейте, имам предложение към администраторите на сайта! Бих ви предложил да направите подраздел - Танцови Формации, защото е меко казано [u]неподходящо[/u], редом до великите ни Фолклорни Ансамбли като [b]Филип Кутев, Тракия, Пирин, Северняшки, Тунджа, Янтра, Дунав, Странджа, Пазарджик, Загоре, Сливен, Родопа и другите ни бивши държавни ансамбли[/b], да се нареждат и частни танцови формации, които работят по сватби и заведения... Това е моето предложение, а също така и да не се включват известни самодейни колективи (със сигурност едни от добрите колективи, но пак казвам - [b]САМОДЕЙНИ[/b])в раздела със [b]Професионалните ансамбли[/b]... Просто забелязах тази тенденция и искам да и обърнете внимание, ако е възможно разбира се![b][/b]
1   НОВО
 КАЛЕНДАР

RSS  Следи във FaceBook  FAQ  Info  За нас  За реклама  Приятели  onTap.bg  © 2024 Horo.bg