Хоротека  • Forum  • em@il  •  Кошница  •  Вход  •  English
 МУЗИКА

 ПEСНИ

 ТАНЦИ

 НОСИИ

 ЗАНАЯТИ

 ЛИЧНОСТИ
 ОБИЧАИ

 ГОЗБИ

 МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ

 ЗАВЕДЕНИЯ
 КЛУБОВЕ

 АНСАМБЛИ

 ФОРМАЦИИ

 ВИДЕО

 СНИМКИ
 КОНКУРСИ

 СЪБИТИЯ

 ОТЗИВИ

 ПОЗДРАВИ
 МАГАЗИН

 НОВИНИ

 ОБЯВИ

 РАБОТА
Гозби |
Търсене     

ЗАДУШЕНИ СВИНСКИ ПЪРЖОЛИ


Продукти:
800 г свински пържоли, 2 моркова, 3-4 скилидки чесън, 1 дафинов лист, 1/2 чаена чаша вино, 1 супена лъжица доматено пюре, сол, олио за пържене.
Приготвяне:
Пържолите се начукват с дървено чукче, посоляват се и се изпържват. След това се нареждат в плитка тенджера на два реда, а помежду им се слагат морковите, нарязани на кръгчета, чесънът, нарязан на ивички, и натрошеният дафинов лист.
Пържолите се заливат с виното и 1/2 чаена чаша вода, в която е размито доматеното пюре. Ако е необходимо, се добавя малко сол.
Тенджерата се покрива плътно с капак и ястието се задушава на умерен огън, докато месото и зеленчуците омекнат напълно.


05 / 10 / 2010 Добавил : Катерина
Четения : 11064
Източник : Българска национална кухня

Публичен коментар
Коментирай темата в нашия форум


Коментари / оценки :  



 НОВО
 КАЛЕНДАР

RSS  Следи във FaceBook  FAQ  Info  За нас  За реклама  Приятели  Pulsator  Platnata  В Интернет  Форум© 2020 Horo.bg