Хоротека  • Forum  • em@il  •  Кошница  •  Вход  •  English
 МУЗИКА

 ПEСНИ

 ТАНЦИ

 НОСИИ

 ЗАНАЯТИ

 ЛИЧНОСТИ
 ОБИЧАИ

 ГОЗБИ

 МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ

 ЗАВЕДЕНИЯ
 КЛУБОВЕ

 АНСАМБЛИ

 ФОРМАЦИИ

 ВИДЕО

 СНИМКИ
 КОНКУРСИ

 СЪБИТИЯ

 ОТЗИВИ

 ПОЗДРАВИ
 МАГАЗИН

 НОВИНИ

 ОБЯВИ

 РАБОТА
Гозби |
Търсене     

ПЕЧЕНО ПРАСЕНЦЕ



Продукти:
1 младо прасенце (около 6 кг), 300 г масло или мас, 1 лимон, червен пипер, черен пипер, сол. За плънката: 300 г ориз, 100 г стафиди, 5-6 супени лъжици мазнина, 1 връзка магданоз, 1 глава лук, 1 чаена лъжичка канела, черен пипер, сол.

Приготвяне:
Прасенцето се измива добре и се подсушава. Отвътре се поръсва със сол и черен пипер, а отвън се натрива с разрязания на две лимон, поръсва се с червен пипер и се намазва с разтопена мазнина. Оставя се да престои половин час.
В това време се приготвя плънката. Ситно нарязаният лук се запържва, прибавя се оризът и също се запържва. Слагат се стафидите, ситно нарязаният магданоз, канелата, черен пипер и сол на вкус. Сместа се залива с 2 чаени чаши гореща вода и се оставя на тих огън, докато оризът попие течността.
Прасенцето се напълва с плънката и отворът се зашива. Слага се в тава, ушите и опашката се увиват с намаслена хартия, за да не прегорят, а краката се подвиват навътре. В тавата се налива малко гореща вода и прасенцето се пече, като на всеки 15 минути се маже с мазнина. Щом се опече от едната страна, се обръща, за да се зачерви и от другата.
Опеченото прасенце се изважда, освобождава се от конците и се нарязва. Сосът от печенето се разрежда с 1 чаша вино и малко лимонов сок. Към всяка порция месо се слага по малко от плънката и се полива със соса.


02 / 11 / 2010 Добавил : Horo.bg administrator
Четения : 13898
Източник : Българска национална кухня

Публичен коментар
Коментирай темата в нашия форум


Коментари / оценки :  
17:11:08 01 / 12 / 2011 от ivan_sofia (ivan_sofia) :) Скоро търсихме прасенце (искахме да не е замразявано), след много ходене по мъките открихме ето това : http://ekoferma.info/ http://ekoferma.com/ като го пекнахме се получи идеално, щото на два пъти се случи, като го изпечеш и вместо месце, има нещо подобно на желе ! :(( От порода ли е, с нещо гадно ли са го хранили незнам, но това си беше перфектно ;))
1  

 за реклама

 НОВО
КЛУБ МЕГДАНА - ОТ 16.09.2014 НОВИ ГРУПИ ЗА НАЧИНАЕЩИ И СРЕДНОНАПРЕДНАЛИ
За всички които търсят весело настроение и
Школа по танци "Full dance" открива нова група за любители в зала "Триадица"
ЗА ДА СЕ РАЗТОВАРИТЕ ОТ НАПРЕГНАТОТО ЕЖЕДНЕВИЕ
Балкански танци
България е страна, създадена на кръстопът и
Трети Панаир на занаятите Димитровград 2014
Не
Шарено хоро - град Ветово
Танцова формация "Шарено хоро" град Ветово
Школа за народни танци SunDance София предлага обучение за начинаещи
Школа за народни танци SunDance - София
Фолклорен танцов клуб ВЕСЕЛЧАНИ
Фолклорен танцов клуб ВЕСЕЛЧАНИ гр. Добрич кани
Школа по народни танци "ХАРМОНИКА" за начинаещи - гр. Пловдив
Школата стартира от 8.09.2014 г. и е за
КЛУБ ОПОРСКА РЕКА възобновява дейността си
Клуб за народни танци ОПОРСКА РЕКА възобновява
Фолклорен танцов клуб ВЕСЕЛЧАНИ
Фолклорен танцов клуб ВЕСЕЛЧАНИ гр. Добрич кани
 КАЛЕНДАР

RSS  Следи във FaceBook  FAQ  Info  За нас  За реклама  Приятели  Pulsator  Platnata  В Интернет  Форум© 2014 Horo.bg