Домейнът се ПРОДАВА !!!
The domain is FOR SALE !!!
+359 888 50 50 45
borisdebouwer@gmail.com

  Кошница  •  Вход  •  English
 МУЗИКА

 ПEСНИ

 ТАНЦИ

 НОСИИ

 ЗАНАЯТИ

 ЛИЧНОСТИ
 ОБИЧАИ

 ГОЗБИ

 МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ

 ЗАВЕДЕНИЯ
 КЛУБОВЕ

 АНСАМБЛИ

 ФОРМАЦИИ

 ВИДЕО

 СНИМКИ
 КОНКУРСИ

 СЪБИТИЯ

 ОТЗИВИ

 ПОЗДРАВИ
 МАГАЗИН

 НОВИНИ

 ОБЯВИ

 РАБОТА
Гозби |
Търсене     

ПИТА С ЯБЪЛКИ И ОРЕХИ



Продукти:
600 г брашно, 1 чаена чаша олио, 1 чаена чаша вода, 20 г мая, щипка сол. За пълнежа: 1 и 1/2 кг ябълки, 100 г орехови ядки, 100 г захар, 1-2 супени лъжици галета, лимонова кора.

Приготвяне:
От размитата във водата мая, олиото, солта и брашното се замесва средно меко тесто, което се разделя на две части.
Ябълките се обелват и се настъргват на едро ренде. Прибавят се орехите, захарта, галетата и настърганата лимонова кора. Всичко се разбърква добре.
Половината от тестото се разточва на кора, която се слага в тава, намазана с олио и посипана с брашно. Отгоре се разстила ябълковият пълнеж и се покрива с кора от останалото тесто. Набожда се с вилица и се пече в умерена фурна. Поръсва се обилно с пудра захар.


30 / 11 / 2010 Добавил : Horo.bg administrator
Четения : 12632
Източник : Българска национална кухня

Публичен коментар
Коментирай темата в нашия форум


Коментари / оценки :  



 НОВО
 КАЛЕНДАР

RSS  Следи във FaceBook  FAQ  Info  За нас  За реклама  Приятели  onTap.bg  © 2024 Horo.bg