Домейнът се ПРОДАВА !!!
The domain is FOR SALE !!!
+359 888 50 50 45
borisdebouwer@gmail.com

  Кошница  •  Вход  •  English
 МУЗИКА

 ПEСНИ

 ТАНЦИ

 НОСИИ

 ЗАНАЯТИ

 ЛИЧНОСТИ
 ОБИЧАИ

 ГОЗБИ

 МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ

 ЗАВЕДЕНИЯ
 КЛУБОВЕ

 АНСАМБЛИ

 ФОРМАЦИИ

 ВИДЕО

 СНИМКИ
 КОНКУРСИ

 СЪБИТИЯ

 ОТЗИВИ

 ПОЗДРАВИ
 МАГАЗИН

 НОВИНИ

 ОБЯВИ

 РАБОТА
СПОСОБНОСТИТЕ НА ДЪРВОТО
Търсене     

СПОСОБНОСТИТЕ НА ДЪРВОТО

От всяко дърво свирка не става, но свирки може да прави всеки !

Скъпи приятели,

Нямате представа колко актуална е тази поговорка и днес! Почти толкова, колкото и българските народните танци.
Преди малко повече от година (премиерата се състоя на 02.11.2007.) ние създадохме и ви предоставихме
ПЪРВИЯ В СВЕТА И ЕДИНСТВЕН ПО РОДА СИ
DVD САМОУЧИТЕЛ ПО БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ ТАНЦИ
.
Познавате го добре. Много от медиите го представиха с ентусиазъм, писа се и говори много, включително и на страниците на вестник 24 часа.
За изиграването на хората в него поканихме артисти-балетисти от Националния фолклорен ансамбъл "Филип Кутев". Справиха се много добре - професионално, под наше ръководство. Отнесохме се към тях като към приятели, благодарихме им подобаващо.
Какво се случи след това - самоучители по български народни танци - хора и ръченици, за същите хора, за които ние вече направихме, започнаха да никнат като гъби.
Явно отприщили сме някаква стихия, таяла се безкрайно дълго време и набирала мощ да се развихри или просто показали сме на тези, които са без собствено въображение, как нещата могат бъдат направени.
Какво мислите, че ще се случи?
Направените след нас самоучители са бледи, много бледи копия на това, което ние с много ентусиазъм и любов създадохме специално за вас! Ама наистина много бледи копия, защото нещата не са толкова прости, колкото изглеждат от страни. Вижте само каква структура са избрали, какво групиране на хората - не ви ли наподобява едно към едно на нашия, истинския САМОУЧИТЕЛ? Ами самата идея, самото наименование, графиките, които ползват, ... всичко!
От космоса си личи, че сме копирани отвсякъде!
"Заслугата" за "създаването" на последния DVD Самоучител по български народни танци - хора и ръченици, който 24 часа "добронамерено" се нае да разпространява е и на Ивайло Веселинов Вълков - един от танцьорите, подписал договор с нас, продуцентите на Първия, Истинския DVD Самоучител, по силата на който ни предоставя своите авторски права за срок от ДЕСЕТ години. Договора е от 19.01.2007. Ивайло зорлем и рекламно е провъзгласен за "един от хореографите" на НФА "Филип Кутев", което разбира се, няма нищо общо с действителността.
Ивайло Вълков нито е хореограф по образование, нито е един от хореографите на ансамбъла. Там е от две години като артист-балетист. "Филип Кутев" към момета имат един щатен хореограф - Ивайло Иванов, но той няма нищо общо с плагиатския продукт !
Рекламата, отпечатвана така старателно и продължително от вестниците на цяла страница е всъщност подвеждаща - съзнателно и много подвеждаща! В създаването на бълвоча не участват никакви хореографи на "Филип Кутев"! Само се злоупотребява с името на прочутия композитор.
Знаете ли, че хората, не човеците, а автентичните народни танци в България са над 5000? Т.е. има мегдан за изява за всеки - да прави самоучители на воля колкото си иска !

Че то е толкова лесно - взимаш един от ХОРО БГ и своя го правиш по същия начин!

Може някой ден, в обозримото близко бъдеще, да направим едно рекордно дълго хоро, като се хранем ръка за ръка с всеки DVD самоучител по български народни танци, създаден у нас. Голямо хоро ще стане и голяма веселба ще падне! Някои обаче ще лъснат голи на хорото, защото нямат собствени идеи в главите си.
За Гинес сме във всяко отношение !
Нещага обаче се решават не от някакво многоуважаемо Гинес - жури, а от многоуважаемия купувач, защото сме в условията на пазарна икономика.
Драги купувачи,
Имате излишни пари - купувайте всеки боклук, който се яви на пазара. Единственото нещо, което ще разберете в крайна сметка е, че сте си хвърлили парите на вятъра.
В България е пълно с такива подобни случаи, но наскоро осъдиха О.К. СУПЕРШАНС заради копиране на добрата и извества фирма О.К. СУПЕРТРАНС. Нищо чудно скоро да се случи нещо подобно и с други такива използвачи.
Все пак сме в Европа и има действащи закони!
Нашият продукт е САМОУЧИТЕЛ ЗА ВАС, а всички други са за тези, които бездарно са ги нацвъкали - да си ги държат вкъщи и да се САМОНАУЧАТ, че така не се прави!

Не им ги купувайте! Това са "продукти" на жалки плагиати, неспособни да измислят нещо сами. Това са алчни печелбари, загърбили всичко човешко, в името на някакви жълти стотинки!
И както пее великият българин Емил Димитров "Дали е трябвали изобщо да се раждат ..."
Нека им стоят по сергиите тъпите бълвочи, с вестниците барабар!


19 / 11 / 2008 Добавил : Horo.bg administrator
Четения : 15428

Публичен коментар
Коментирай темата в нашия форум


Коментари / оценки :  
00:37:38 07 / 12 / 2008 от Nikola (nikola_vn) Според мен е крайно време такива крадци, защото за мен това са крадци, да бъдат сложени на мястото им. Не знам за какви суми става дума, но например около 100 000 евра една глоба в полза на авторите на истинската колекция ще бъде за урок на всички останали. Не казвам че труда по създаването на оригиналния диск струва толкова, но все пак всичко си има някакви граници. Както си пише и в статията, при 5000 танца има място за всички, но едно е да направиш авторски продукт, друго е да го откраднеш... До кога ще се ограбва труда на работещите. В тази държавица винаги неработещите са на гърба на тези, които наистина се борят, независимо за коя сфера става дума!!!
1   НОВО
 КАЛЕНДАР

RSS  Следи във FaceBook  FAQ  Info  За нас  За реклама  Приятели  onTap.bg  © 2024 Horo.bg