Хоротека  • Forum  • em@il  •  Кошница  •  Вход  •  English
 МУЗИКА

 ПEСНИ

 ТАНЦИ

 НОСИИ

 ЗАНАЯТИ

 ЛИЧНОСТИ
 ОБИЧАИ

 ГОЗБИ

 МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ

 ЗАВЕДЕНИЯ
 КЛУБОВЕ

 АНСАМБЛИ

 ФОРМАЦИИ

 ВИДЕО

 СНИМКИ
 КОНКУРСИ

 СЪБИТИЯ

 ОТЗИВИ

 ПОЗДРАВИ
 МАГАЗИН

 НОВИНИ

 ОБЯВИ

 РАБОТА
ПРАЗНИК НА ХОРОТО - Трети национален събор на любителите хороигралци - Албена 2010
Търсене     

Репортаж 1 / 32 >>
ПРАЗНИК НА ХОРОТО - Трети национален събор на любителите хороигралци - Албена 2010


Въпреки кризата и работната събота, ПРАЗНИК НА ХОРОТО не само че имаше, но и протече страхотно - т.е. както винаги до сега. Времето беше като по поръчка - слънчево, но не горещо, облачно, но сухо. Морската вода - нито студена, нито много топла - точно такава, че да те освежи и изпълни с енергия за нови танцови изяви. А хората, ех хората - най-игривите и най-щастливите на Света! Та то няма друг такъв празник, как да не се радват! Готвили се и пристигнали специално за него от близо и далеч, да се срещнат и запознаят с други като тях, да покажат един на друг на какво са способни, да научат някое ново хорце, да си побъбрят.
Българските народни танци са тема море - за тях може да се говори безпир и разбира се, може да се играят до безкрай.
Ето това се случи в Албена и тази година. Игра се на сцената, игра се край сцената, игра се около масите, игра се с усмивка на лицето и пламък в душата.
Най-многобройни бяха клуб ВСИЧКИ СТЪПКИ от Нова Загора и Ямбол. Най-атрактивни ОГЛЕДАЛО от Варна, най-ентусиазирани ФОЛК ДЕНС от Добрич и Генерал Тошево, най-неуморни БЕЛИ БРЕЗИ от София, най-стилни ИГРАОРЕЦ от София, най-малобройни ПЪЛДИН от Пловдив и ПЪСТЪР ХОРОВОД от Добрич.
Тези определения, както сами се досещате са съвсем условни - както обикновено класация нямаше. Всички участници в ПРАЗНИК НА ХОРОТО са победители, достойни за уважение и възхита, защото благодарение на тях и тяхната любов, българските народни танци имат повод да празнуват. Какво по-хубаво от това, всяка година да си така обгрижван и обожаван, така почитан и възхваляван, като рожденник! Няма празник без хоро, а на своя собствен, хорото е на върха на щастието си.
Щастието ражда щастие, любовта - любов и така, до следващата година, до следващия ПРАЗНИК НА ХОРОТО !
16 / 05 / 2010 Добавил : Horo.bg administrator
Четения : 9597
  >>
Публичен коментар
Коментирай темата в нашия форум


Коментари / оценки :   НОВО
ЗАПАЗИ БЪЛГАРСКОТО в СЕБЕ СИ!

 КАЛЕНДАР

RSS  Следи във FaceBook  FAQ  Info  За нас  За реклама  Приятели  Pulsator  Platnata  В Интернет  Форум© 2020 Horo.bg