Домейнът се ПРОДАВА !!!
The domain is FOR SALE !!!
+359 888 50 50 45
borisdebouwer@gmail.com

  Кошница  •  Вход  •  English
 МУЗИКА

 ПEСНИ

 ТАНЦИ

 НОСИИ

 ЗАНАЯТИ

 ЛИЧНОСТИ
 ОБИЧАИ

 ГОЗБИ

 МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ

 ЗАВЕДЕНИЯ
 КЛУБОВЕ

 АНСАМБЛИ

 ФОРМАЦИИ

 ВИДЕО

 СНИМКИ
 КОНКУРСИ

 СЪБИТИЯ

 ОТЗИВИ

 ПОЗДРАВИ
 МАГАЗИН

 НОВИНИ

 ОБЯВИ

 РАБОТА
Гозби |
Търсене     

КАПАМА ПО БАНСКИ

Продукти:
кисело зеле
свински пържоли - според хората
1 пиле
400 г ориз
300 г кървавица
100 г сланина
2 глави червено свекло (може и мариновано)
дафинов лист
няколко зърна черен пипер
семена от копър

Приготвяне:
Няколко от листата на зелето запазваш цели,за да покриеш после ястието.
Цвеклото се нарязва на парчета,зелето се накълцва на ситно, ориза се измива много добре - до побеляване и след това се запържва до стъклено.
Смесват се зелето,ориза и цвеклото и се подправят с дафинов лист,черен пипер и семена от копър.
Пилето се реже на порции.
На дъното на глинен гювеч се слагат няколко парчета сланина, хем да не залепва ястието,хем придава чуден аромат.Върху тях се слагат няколко листа зеле.
Реди се ред зеле- ориз- цвекло,пиле,ред зеле-ориз-цвекло,кървавица,ред
зеле-ориз-цвекло,пържолите(може и да се нарежат на парчета).Завършваш с ред зеле-ориз-цвекло.Отгоре завиваш с листа от зеле.Пак слагаш резени сланина.
Затваряш гювеча,запечатваш го с тесто и оставяш да се пече в слаба фурна поне 6 часа.

Дано това е оня вкус от Банско,който сте опитвали!


05 / 10 / 2010 Добавил : Horo.bg administrator
Четения : 15014

Публичен коментар
Коментирай темата в нашия форум


Коментари / оценки :  



 НОВО
 КАЛЕНДАР

RSS  Следи във FaceBook  FAQ  Info  За нас  За реклама  Приятели  onTap.bg  © 2024 Horo.bg