ПАТЛАДЖАНИ, ПЪЛНЕНИ С ОРЕХИ
Продукти: 1 кг патладжани, 300 г домати, 2 глави лук, 150 г орехови ядки, 3/4 чаена чаша олио, 3 яйца, 1 супена лъжица брашно, 1/4 л прясно мляко, 1/2 връзка магданоз, черен пипер, сол. Приготвяне: Избират се приблизително еднакви по големина патладжани, измиват се и се почистват от дръжките. По дължината им се отрязва капаче и се издълбават като лодка. Посоляват се и се оставят да престоят 15-20 минути с отвора надолу, за да се отцеди горчивият сок. В част от мазнината се задушават до омекване ситно нарязаните лук, домати и издълбаната вътрешност на патладжаните. Прибавят се счуканите орехови ядки, ситно нарязаният магданоз и черен пипер. Сместа се посолява и с нея се напълват патладжаните. Покриват се с отрязаните капачета и се подреждат в тава. Заливат се с останалата мазнина и малко гореща вода и се пекат в умерена фурна, докато омекнат. След това се заливат със смес от разбитите яйца, брашното и прясното мляко и се запичат още 5-10 минути, докато заливката се позачерви.
21 / 03 / 2011 Добавил : Horo.bg administrator Четения : 10992 Източник : Българска национална кухня Публичен коментар Коментирай темата в нашия форум
Коментари / оценки : |
НОВО КАЛЕНДАР |