Домейнът се ПРОДАВА !!!
The domain is FOR SALE !!!
+359 888 50 50 45
borisdebouwer@gmail.com

  Кошница  •  Вход  •  English
 МУЗИКА

 ПEСНИ

 ТАНЦИ

 НОСИИ

 ЗАНАЯТИ

 ЛИЧНОСТИ
 ОБИЧАИ

 ГОЗБИ

 МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ

 ЗАВЕДЕНИЯ
 КЛУБОВЕ

 АНСАМБЛИ
  Професионални /24
  Самодейни /137
      Аахен - GE /0
      Айтос /1
      Асеновград /0
      Ахтопол /1
      Батановци /1
      Белово /1
      Благоевград /2
      Ботевград /1
      Бургас /2
      Бусманци /1
      Бърно - CZ /1
      Варна /7
      Велико Търново /2
      Виена - АТ /3
      Габрово /1
      Горна Оряховица /2
      Димитровград /1
      Добрич /1
      Дулово /0
      Дупница /1
      Китен /1
      Котел /3
      Кьолн - GE /1
      Лиеж - BE /1
      Лом /1
      Любимец /1
      Мездра /2
      Нови пазар /1
      Ново село /1
      Пазарджик /3
      Париж - FR /1
      Перник /2
      Плевен /1
      Пловдив /5
      Полски Тръмбеш /1
      Разград /0
      Русе /1
      Севлиево /0
      Септември /1
      Сестримо /1
      Сиатъл - USA /1
      Скутаре /2
      Сливен /3
      Смолян /4
      София /22
      Стара Загора /1
      Тервел /1
      Торонто - CA /1
      Трудовец /1
      Харманли /1
      Хасково /5
      Царацово /2
      Царево /2
      Чикаго - USA /1
      Шумен /2
      Ямбол /1

 ФОРМАЦИИ

 ВИДЕО

 СНИМКИ
 КОНКУРСИ

 СЪБИТИЯ

 ОТЗИВИ

 ПОЗДРАВИ
 МАГАЗИН

 НОВИНИ

 ОБЯВИ

 РАБОТА
АНСАМБЛИ | Самодейни | Бусманци |
Търсене     

ОГНЕНИТЕ - ФОЛКЛОРЕН АНСАМБЪЛ

Фолклорен ансамбъл „ОГНЕНИТЕ” ПРИ НАРОДНО ЧЕТАЛИЩЕ „Елин Пелин”-с.Бусманци
Българският народностен дух се крепи от танцовите самодейни колективи при читалище „Елин Пелин” с.Бусманци .
Танцовото изкуство в бусманското читалище поставя нача- лото си още през 1943 година ,за да просъществува и до днес.
Голям принос за утвърждаването на фолклорния ансамбъл имат художествените ръководители:Георги Илиев,Фидан Димитров, Любомир Манов,Момчил Йорданов.
Днес при читалището съществуват детски танцов състав и фолклорен ансамбъл която през 2004 година прие името „Огнените” .Те с успех продължават традициите на много поколения танцьори.
В репертоара на фолклорен ансамбъл „Огнените” са включени танци от различни етнографски области на България.
Богатият избор на народни носии и разнообразната динамика на танците грабват сърцата на зрителите.
Фолклорна формация „Огнените” взема дейно участие в културния живот на с.Бусманци ,участва в културни изяви на градско и международно ниво ,на които с лекота печели медали ,плакети ,грамоти ,дипломи и др.
Художествени ръководители на танцова формация „Огнените” са Петя Григорова и Орлин Иванов.


28 / 04 / 2008 Добавил : Орлин Иванов
Четения : 89143
Източник : Орлин Иванов

Публичен коментар
Коментирай темата в нашия форум


Коментари / оценки :  
21:04:34 10 / 05 / 2008 от Ivan (ivan4o) Ансамбъл „ОГНЕНИТЕ” запалиха огънчето за танци и в Мен. Аз съм най-новият член на ансамбъла , в който се учим да танцуваме най-хубавото, български нар. танци и да бъдем истински приятели на сцената и извън нея. Любовта и енергията на нашите ръководители ни зарежда и ния я предаваме на всички около нас. БЛАГОДАРЯ от мое име и от името на брат ми, който също е танцьор в детският състав на "Огнените" на Петя Григорова и Орлин Иванов.
14:41:20 10 / 05 / 2008 от Asen (asen_tasev) Koito jelae da tancuva i obicha narodnite tanci,neka zapovqda pri nas! s.Busmanci,Narodno chitalishte "Elin Pelin",repeticiite se provejdat v ponedelnik i subota ot 19:30 h!S hudojestveni rukovoditeli Petq Grigorova i Orlin Ivanov! :)
21:07:00 06 / 05 / 2008 от gogotyyy (gogotyyy) нЯмАмЕ рАвНи нА тОзИ сВяТ...нИе сМе еДнО ЦяЛо...кАкТо кАзАхА нАшИтЕ пРиЯтЕлИ пО-ДоЛу "нИе сЕ оБиЧаМе" ОбИчАмЕ и НаШиТе рЪКоВоДиТеЛи-тЕ сА THE BEST OF THE BEST!!! лЮбОвТа Ще СпАсИ сВеТа...
18:53:25 03 / 05 / 2008 от gogotyyy (gogotyyy) Ем това е най-якият ансамбъл ЗАВИНАГИ! Най-яките хора! Ръководители №1 ... Това е моето мнение... FULL RESPECT ;)
15:45:01 03 / 05 / 2008 от monikita (monikita) "Огнените" са невероятни.Имам удоволствието да ги познавам лично и мога да кажа за тях,че влагат сърцето и душата си,в това което правят.Пожелавам им много успехи и да продължават да вървят все напред и нагоре!
23:42:38 01 / 05 / 2008 от Iliqna (iliqnkata) Наистина сме много сплотени и много се уважаваме.Обичаме народните танци,това си личи по усмивката,която е по лицето на всеки един от нас.Ръководителите ни са страхотни хора,и много добри професионалисти.БЛАГОДАРИМ ВИ за това,което правите за нас!!!
19:56:32 30 / 04 / 2008 от valentin (valkataaa) Ние от фолклорен ансамбъл "ОГНЕНИТЕ" сме много задружни хора уважава ме се обичаме се ценим се но най вече си помагаме както и в танците така и в добрите и лошите мигове. На дали има друг такав ансамбъл който толково много да си помага.Но наи много ни помогат нашити хореографи Орлин Иванов и Петя Григорова за което много им благодарим те просто са много добри.ОБИЧАМЕ ВИ!!!!!!
14:11:49 30 / 04 / 2008 от Asen (asen_tasev) Искам от името на целия Ансамбъл ''Огнените"да благодарим за оказаната подкрепа на сегашните ни ръководители Орлин Иванов и Петя Григорова за оказания им прфесионализъм и страхотното разбирателсво към нас! Танцът е магия на духа и тялото,този който започне да се занимава с него съужда в себе си особена жажда за цял живот.Танцът дава положителна енергия,която те обогатява и неосъзнато предаваш на другите.След края на репетицята аз самият виждам как танцьорите променят погледа си и се освобождават от негативното и проблемите.Сякаш се разделят с всичко ненужно и остава само душата,която получава удоволствие.Всеки човек носи в кръвта си българската музика и ритъм,макар да не го осъзнава!Освен танц българското хоро е начин на зареждане с положителна енергия с предаването и от човек на човек.Начинът по който се хващат таньорите за ръце не е случаен!Дясната сочи нагоре,а лявата надолу.Eнергията в природата върви от горе надолу и така чрез специалния захват навлиза в тялото.Хорото се играе в кръг,а то е фигура сила,символ на обединението.Големия тацьор е този,който играе не с краката си а с тялото.Не можеш да танцуваш български танци вглъбен в себе си,важна е и усмивката,излез от себе си за да запалиш останалите.Този,който не е танцувал,не знае какво губи в живота си! Здравия човек е докоснат от Бога,затова докъто можем нека танцуваме!Танцът ни прави по добри! Пожелавам на всички от ансамбъла винаги да бъдем "Огнени",като името ни! Благодарим безкрайно много на Петя и Орлин ,че са с нас и ни помагат и подкрепят за всичко! ОБИЧАМЕ ВИ!!!
13:33:36 29 / 04 / 2008 от Silviq (sisoni) Vsi4ki ot toq ansambul sa super qki hora,vsi4ki sme mnogo dobri priqteli i mnogo se uvajavame.Imame nai qkite rukovoditeli,mnogo gi obi4ame i se radvame 4e sa sus nas!BLAGODARIM VI
1   НОВО
 КАЛЕНДАР

RSS  Следи във FaceBook  FAQ  Info  За нас  За реклама  Приятели  onTap.bg  © 2024 Horo.bg