Домейнът се ПРОДАВА !!!
The domain is FOR SALE !!!
+359 888 50 50 45
borisdebouwer@gmail.com

  Кошница  •  Вход  •  English
 МУЗИКА

 ПEСНИ

 ТАНЦИ

 НОСИИ

 ЗАНАЯТИ

 ЛИЧНОСТИ
 ОБИЧАИ

 ГОЗБИ

 МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ

 ЗАВЕДЕНИЯ
 КЛУБОВЕ

 АНСАМБЛИ
  Професионални /24
  Самодейни /137
      Аахен - GE /0
      Айтос /1
      Асеновград /0
      Ахтопол /1
      Батановци /1
      Белово /1
      Благоевград /2
      Ботевград /1
      Бургас /2
      Бусманци /1
      Бърно - CZ /1
      Варна /7
      Велико Търново /2
      Виена - АТ /3
      Габрово /1
      Горна Оряховица /2
      Димитровград /1
      Добрич /1
      Дулово /0
      Дупница /1
      Китен /1
      Котел /3
      Кьолн - GE /1
      Лиеж - BE /1
      Лом /1
      Любимец /1
      Мездра /2
      Нови пазар /1
      Ново село /1
      Пазарджик /3
      Париж - FR /1
      Перник /2
      Плевен /1
      Пловдив /5
      Полски Тръмбеш /1
      Разград /0
      Русе /1
      Севлиево /0
      Септември /1
      Сестримо /1
      Сиатъл - USA /1
      Скутаре /2
      Сливен /3
      Смолян /4
      София /22
      Стара Загора /1
      Тервел /1
      Торонто - CA /1
      Трудовец /1
      Харманли /1
      Хасково /5
      Царацово /2
      Царево /2
      Чикаго - USA /1
      Шумен /2
      Ямбол /1

 ФОРМАЦИИ

 ВИДЕО

 СНИМКИ
 КОНКУРСИ

 СЪБИТИЯ

 ОТЗИВИ

 ПОЗДРАВИ
 МАГАЗИН

 НОВИНИ

 ОБЯВИ

 РАБОТА
РОМБАНА - младежки танцов ансамбъл
Търсене     

РОМБАНА - ЗАМИНА НА ЛЕТЕН МОРСКИ ФЕСТИВАЛ

РОМБАНА ЗАМИНА НА ЛЕТЕН МОРСКИ ФЕСТИВАЛ

Децата от фолклорен ансамбъл „Ромбана” към читалище „Съгласие”- Ямбол са готови за летния фестивал „Жреци на музите” в община Царево. И тази година хореографите Мая и Румен Тодорови заминаха за морето с нови танци и перфектна хореография, които превърнаха през годините ямболския ансамбъл в особено атрактивна част от фестивала.
От 20 до 30 август Международният младежки фестивал на изкуствата „Жреци на музите” отново ще превърне община Царево в център на младежката култура. Тази година фестивалът гордо отбелязва своето пето, юбилейно издание и ще предложи на публиката по Южното Черноморие незабравими мигове с младите таланти на България и гостите от Русия и Франция.

Фестивалът се организира от сдружение „Темп арт” и Община Царево, под личния патронаж на Посланника на Руската федерация в България Юрий Николаевич Исаков. Своята подкрепа за арт-форума изразиха и Руският културно-информационен център в България, Българската асоциация на аматьорските театри, както и много творчески сдружения и организации. Медийни партньори на събитието са Българско Национално радио, вестник „Аз Буки” и сайтът Dobrinite-news.
Организаторите очакват около 300 участници от 8 български града - София, Враца, Ямбол, Пловдив, Стара Загора, Кнежа, Перник, Царево. Общо 23 творчески формации и самодейни колективи, както и 15 индивидуални изпълнители ще се включат във фестивала. Отново ще бъде спазено обещанието на морските сцени да бъдат представени всички видове изкуства – театър, кино, изобразително изкуство, фотография, балет, народни танци, солови и групови музикални изпълнения.
И тази година фестивалът отново няма да има състезателен характер, ае даде възможност на всеки участник или група да демонстрира талант, без каквито и дае притесненния за призови места и съревнование. Организаторите са оставили преценката в ръцете на публиката по Южното Черноморие, която вече пета година оценя подобващо, с бурни аплодисменти, бъдещите артисти на България - младите жреци на музите.
Фестивалът запазва своята „пътуваща” форма – той няма да се ограничи върху една, а ще се проведе на цели 7 сцени – Царево, Китен, Лозенец, Приморско, Ахтопол, Синеморец, Варвара. Така жителите и гостите на всяко от тезипрекрасни кътчета на България, ще имат възможността да видят и чуят изпълненията на участниците, защото фестивалът идва при тях в буквалния смисъл на израза. В рамките на арт-събитието, всяка вечер под открито небе ще се проведат концерти, спектакли, пърформанси, презентации и хепънинги, фото и арт изложби.
Част от изненнадите на това, пето юбилейно издание са танцовите формации от Франция, Русия, а атмосферата ще се нажежи особено силно на 28 август, когато Лозенец ще стане сцена на младежкия рок. В рок маратона ще се включат любими БГ банди - Egodraft – София, Gabana – Пловдив, Maze – София, D.S.O.L. - София.

Петото издание на „Жреци на музите” е доказателство за това, че изкуство в България може да има, че самодейността и младите таланти не са забравени, че всеки млад артист заслужава своята среща с публиката, а българската публика има нужда от чистото младежко изкуство. Организаторите са убедени,че въпреки свирепата икономическа криза в страната ни, когато се закриват и сливат театри и оперни състви, когато културата и изкуството, особено във вида на младежките самодейни формации, съвсем не е приоритет на държавата, младите хора на България трябва да оцелеят духовно.
Защото тяхното изкуство е по-важно от инфлацията, стагнацията или конюнктурата в момента, по-важно от “изгодата” и “печалбата”. Печалбата е нематериална, и това го знае всеки, който прави култура в България, категорични са арт - директорът на фестивала и режисьор Георги Врабчев и мениджърът Михаил Стегарев.
Така, благодарение на техните почти донкихотовски усилия, както и на непресъхващия ентусизъм на стотиците даровити деца, фестивалът „Жреци на музите” се утвърди като значимо събитие на културната карта не само на България, но и в европейски мащаб.
www.muzite.com За контакти с организаторите:
Михаил Стегарев – мениджър – мобилен телефон -0888 532615, 0894 317852, тел/факс 02/958 29 49, e-mail: mstegarev@muzite.com
Георги Врабчев – арт мениджър, мобилен телефон : 0898 505262, тел/факс: 00359 92 627 120, e-mail: gvrabchev@muzite.com
Владислав Тодоров –рекламен мениджър, мобилен телефон: 0888 405981, e-mail: vtodorov@muzite.com
Гергана Кръстева – връзки с обществеността – тел. 0889 445110 gergana_krusteva1976@abv.bg


31 / 08 / 2010 Добавил : Horo.bg administrator
Четения : 22817

Публичен коментар
Коментирай темата в нашия форум


Коментари / оценки :   НОВО
 КАЛЕНДАР

RSS  Следи във FaceBook  FAQ  Info  За нас  За реклама  Приятели  onTap.bg  © 2024 Horo.bg