Кошница  •  Вход  •  English
 МУЗИКА

 ПEСНИ

 ТАНЦИ

 НОСИИ

 ЗАНАЯТИ

 ЛИЧНОСТИ
 ОБИЧАИ

 ГОЗБИ

 МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ

 ЗАВЕДЕНИЯ
 КЛУБОВЕ

 АНСАМБЛИ

 ФОРМАЦИИ

 ВИДЕО

 СНИМКИ
 КОНКУРСИ

 СЪБИТИЯ

 ОТЗИВИ

 ПОЗДРАВИ
 МАГАЗИН

 НОВИНИ

 ОБЯВИ

 РАБОТА
Гозби |
Търсене     

ПАТЛАДЖАНИ, ПЪЛНЕНИ С ОРЕХИ


Продукти:
1 кг патладжани, 300 г домати, 2 глави лук, 150 г орехови ядки, 3/4 чаена чаша олио, 3 яйца, 1 супена лъжица брашно, 1/4 л прясно мляко, 1/2 връзка магданоз, черен пипер, сол.
Приготвяне:
Избират се приблизително еднакви по големина патладжани, измиват се и се почистват от дръжките. По дължината им се отрязва капаче и се издълбават като лодка. Посоляват се и се оставят да престоят 15-20 минути с отвора надолу, за да се отцеди горчивият сок.
В част от мазнината се задушават до омекване ситно нарязаните лук, домати и издълбаната вътрешност на патладжаните. Прибавят се счуканите орехови ядки, ситно нарязаният магданоз и черен пипер. Сместа се посолява и с нея се напълват патладжаните. Покриват се с отрязаните капачета и се подреждат в тава. Заливат се с останалата мазнина и малко гореща вода и се пекат в умерена фурна, докато омекнат.
След това се заливат със смес от разбитите яйца, брашното и прясното мляко и се запичат още 5-10 минути, докато заливката се позачерви.


21 / 03 / 2011 Добавил : Horo.bg administrator
Четения : 10576
Източник : Българска национална кухня

Публичен коментар
Коментирай темата в нашия форум


Коментари / оценки :  



 НОВО
 КАЛЕНДАР

RSS  Следи във FaceBook  FAQ  Info  За нас  За реклама  Приятели  onTap.bg  © 2022 Horo.bg